必看!震驚!十大支持窮人生仔的理由!!!不看後悔!

699 回覆
3133 Like 306 Dislike
追post 啦 係度玩老屈
其實你老豆老母係咁唔負責任㗎啦!
快啲死撚左佢啦!

喺度打飛機做咩?!

點解要必看點解要震驚?
想人睇刷存在感?

真係咁撚唔滿足嘅快啲死撚左佢啦!

出現了,呢啲先叫教唆他人自殺
圖已cap,大家可以睇清楚
不如整個真理台 將樓主呢類文掉哂入去警世
第時就算個Post沉左未睇過既人都可以好易咁搵得出黎

有得諗,咁叫“真理台”定“警世台”好?
講緊我
唔係發唔發到圍咁簡單,
而係唔開心,
發圍付出代價咁大,
買到幾多快樂都補償唔到
同d迫人信教嘅耶撚,迫人食素嘅素食者一鳩樣
人口老化仲諗條毛咩
我地生育率高到印度咁就會叫架啦
一個人嘅快樂只可惜建基於物質上嘅話
證明香港已經窮到得番錢
同大陸一鳩樣
篇文好多都係你自己覺得
好有心機
有錢人會製造窮人
篇文好多都係你自己覺得

不服來辯,放馬過來
冇幫個仔安排補習班、冇課外活動、冇零用錢、冇玩具、冇遊戲機、過年冇新衫著、冇出街食、放假冇旅行、冇娛樂,完全唔諗個仔既感受

平時一定冇零用錢,放假唔會帶個仔周圍見識下,生日一定冇慶祝、冇禮物,唔買玩具、遊戲機、電腦俾佢地,就連電視都唔俾睇

你以為姐
有錢先有資格生
窮人唔好生仔有咩問題?
生左第時個仔長大成人後唔怨你就奇啦..
做人老豆真係想個仔第時成世都唔開心得個挨字?
成日話知足常樂?日日返工ot做人隻狗點開心法?
話人垃圾又唔俾人唔生咩道理?
難聽咁講窮人生仔即係有錢人多隻狗用..
有本事嘅人就脫貧
無本事嘅人抵啦
你咁講 仲邊有勞動力餵飽有錢佬?

我支持窮人生仔 世世代代都跌入 貧窮地獄 不斷輪迴
關窮人生仔咩事

窮只係你人生開頭既20年
窮過你都唔識我努力讀書發奮向上
剩低窮60年係你自己一手造成

我見到既唔係勸世
我見到既係一班窮撚係到鬥窮鬥慘

Point 8. 以為讀書有出頭天,卻不知學歷貶值,社會缺乏流動性,難以向上流動。

Point 6. 就算出嚟做嘢都要俾家用,養埋兩個廢老,成為負累,難以脫貧。

唔該睇清楚篇文章先回啦,啲人唔知真係以為我哋夾埋。你特登扮廢,突顯樓主有幾勁
你誤解哂
我意思係得不償失,資源錯配,
唔係你講嗰堆嘢
資方刻薄到外勞都唔肯做
得最窮嘅本地失敗人士局住做
童年陰影你聽過未??

介紹施永青你識
https://hk.finance.appledaily.com/finance/realtime/article/20121218/51189997
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞