[繼續wfc]htc用家自閉討論區 2

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
三月應該有嘅 上次都遲兩個月

今次台灣都遲左
香港會再延後

其實香港個rom係邊個國家嘅 team 負責?
如果獨立分開做應該唔關係㗎

點撚知
慢咁多應該係唔想做就真
完全照般ROM ,自從VoLTE同WiFi calling面世之後更新就慢過吃屎

唔係話htc hk 無人手同carrier 搞更新volte 呢d野咩

今次台灣都遲左
香港會再延後

點撚知
慢咁多應該係唔想做就真
完全照般ROM ,自從VoLTE同WiFi calling面世之後更新就慢過吃屎

唔係話htc hk 無人手同carrier 搞更新volte 呢d野咩

VoLTE一向冇開
WiFi calling好似得一兩間有(呢個比較有用啲)

今次台灣都遲左
香港會再延後

點撚知
慢咁多應該係唔想做就真

VoLTE一向冇開

呢2樣真係唔知幾撚時會有用
反正打咁鳩耐電話
一個volte我都無收過
wifi嗰款更加唔使講
我直接開whatsapp搵人傾好撚過
開聯絡人搵撚死都未搵到自己常見嘅人

今次台灣都遲左
香港會再延後

點撚知
慢咁多應該係唔想做就真

VoLTE一向冇開

反正打咁鳩耐電話
wifi嗰款更加唔使講

WiFi calling屋企信號差真係救星來

今次台灣都遲左
香港會再延後

點撚知
慢咁多應該係唔想做就真

VoLTE一向冇開

反正打咁鳩耐電話
wifi嗰款更加唔使講

但係應用率真係無...
我屋企住頂樓幾乎無信號
個個搵我都係whatsapp call

UU好似有驚喜

反正打咁鳩耐電話
wifi嗰款更加唔使講

但係應用率真係無...
我屋企住頂樓幾乎無信號

識既就知用whatsapp 搵你姐
唔識既咪打唔到

反正打咁鳩耐電話
wifi嗰款更加唔使講

但係應用率真係無...
我屋企住頂樓幾乎無信號

唔識既咪打唔到

無錯
大部分都係廣告嚟
少部分啲新客
不過通常都有渠道加我whatsapp先再聯絡
所以無咩問題
我部10仔成日自動Del save低左既電話
wtapp無啦啦條友個名會變返做電話number 要save多次
點搞
htc10 nougat 好似又停左ota 繼sony之後

點解
除左待機較之前食電少少外都冇咩大伏喎

反正打咁鳩耐電話
wifi嗰款更加唔使講

但係應用率真係無...
我屋企住頂樓幾乎無信號

唔識既咪打唔到

無錯
大部分都係廣告嚟
少部分啲新客
不過通常都有渠道加我whatsapp先再聯絡
所以無咩問題

仲好啦 冇人打騷擾電話

點解
除左待機較之前食電少少外都冇咩大伏喎

https://www.google.com.hk/amp/www.androidauthority.com/htc-stops-htc-10-nougat-rollout-745370/amp/
HTC退出手錶市場
胎死腹中!HTC x Under Armour 手錶項目取消

之前我們報導過一款由 HTC 和 Under Armour 合作開發的智能手錶,諜照亦在日前曝光。該運動型 Smartwatch 採用 Android Wear 系統,擁有心率偵測和圓形觸控螢幕功能,造型亦頗吸引。可惜的是這個傳聞超過一年的項目,最後竟然是悲慘收場。

外國傳媒在訪問 HTC 全球業務總經理張嘉臨時,對方表示 HTC 將不會推出 Android Wear 系統的產品。他認為就算是 Apple,智能手錶的表現亦未算滿意。其實張嘉臨的說法亦不無道理,根據 IDC 去年第三季的數據,智能手錶出貨量比第二季大跌 51.6%,整個穿戴裝置市場亦只得 3.1% 的增長。面對手機業務持續下滑,HTC 將注意力集中在手機,所以不得不放棄智能手錶項目。
https://m.eprice.com.hk/nb/talk/1141/25146/
HTC 確認:仲有部旗艦比 U Ultra 更強! 

HTC 今年搶閘推出 U Ultra,目的當然係要快過 Samsung、LG 又或者 Sony,早一步將新旗艦送到用家手上!

雖然快就係快,但唔少用家都反映,HTC U Ultra 個規格未算頂級,尤其未用到最新一代的 Snapdragon 835 處理器,更是相當可惜。咁 HTC 又怕唔怕等到 Samsung Galaxy S8 登場後,U Ultra 會「唔夠打」呢?

不過 HTC 對此倒是胸有成竹,總經理張嘉臨在接受外媒訪問時,就大爆 HTC 稍後仲會有另一款搭載「最新處理器」的新旗艦機登場。而且更透露無論是HTC 還是其他品牌,都不會在 MWC 期間推出搭載這款「最新處理器」的手機。

http://m.ringhk.com/news2.php?id=14460
835 應該真係比samsung 買哂 其他廠焗用821
咁既情況下 u ultra 都仲有得玩下既唔通htc一早估到
835 應該真係比samsung 買哂 其他廠焗用821
咁既情況下 u ultra 都仲有得玩下既唔通htc一早估到

之前htc 9月出bs系列
uu 應該係bs後續 但拖到1月先出
張嘉臨進一步說,實際上 U Ultra 是可以搭載更大的電池,但是會影響到設計,因為 U U
ltra 的設計理念是希望玻璃背殼的邊角曲線能夠保持 3 軸對稱。為了滿足這個條件,HTC
的工程師只能使用偏小的電池,同時透過快充與軟體管理來彌補。

即係話自己技術唔到家塞唔到大電
張嘉臨進一步說,實際上 U Ultra 是可以搭載更大的電池,但是會影響到設計,因為 U U
ltra 的設計理念是希望玻璃背殼的邊角曲線能夠保持 3 軸對稱。為了滿足這個條件,HTC

細電...

細電...

大電咪好似note7咁囉

細電...

又唔見支那為爆...

細電...

又唔見支那為爆...

note 7係5.7吋mon 5.5吋既機身wo
同htc 5.7吋mon 6吋機身
咁都可以比

細電...

又唔見支那為爆...

咁都可以比

點解成6吋都塞唔到3300電

又唔見支那為爆...

咁都可以比

等拆機片就知

細電...

又唔見支那為爆...

咁都可以比

我諗htc應該窮到電都買唔起 可能同10仔用埋同一舊都唔定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞