[繼續wfc]htc用家自閉討論區 2

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
U ultra, U Play
你勁,你玩埋佢

有出埋口號

Play 9 U同 Ultra on9 U
近年htc每一部機
官方都對佢好撚有希望
真係哪來的自信...
一個人究竟要經歷過咩
先會對件垃圾產生愛意
就算10仔
啱啱出發佈都只係一部好平庸的旗艦
完全無創意
真係見到都覺得可悲

btw又要等幾個月先有下一代發佈

過多兩個月大把選擇揀
呢兩部搵鬼買咩

我鍾意HTC既設計工藝同用戶體驗
但係呢兩部野都冇咩設計同工藝可言了,而剩返既Sense都閹得七七八八

同你一樣,所以仲keep住用緊one max

以前htc真係部部都哇哇聲
雖然lag撚住咁掃(無辦法當年系統垃圾+硬件未跟上)
但係拎上手已經覺得係藝術品咁
而家真係越黎越唔知講咩好

例如呢部One X
嗰種弧度
如果而家改窄邊框,用返呢個design
已經靚過絕大部分機!

自從周永明走咗之後嘅機,個設計柒到無眼睇
周永明走前嘅遺作m9都贏哂
HTC個股價今日發佈會後升定跌?

開埋定價跌到仆街啦
睇黎可以開定下一個post"htc倒閉討論區"都得喇

開埋定價跌到仆街啦
睇黎可以開定下一個post"htc倒閉討論區"都得喇

htc已完
專訪 HTC CEO 張嘉臨:唔會有 HTC 11,U Ultra 香港價錢、推出時間
http://www.ringhk.com/news2.php?id=14346

u ultra係未來幾個月嘅主力係咪即係未來幾個月後有新機

我會唔會諗得太多
HTC 唔執有咩用
專訪 HTC CEO 張嘉臨:唔會有 HTC 11,U Ultra 香港價錢、推出時間
http://www.ringhk.com/news2.php?id=14346

我會唔會諗得太多

htc 放慢步
向好處諗 唔似其他廠 死都要835打旗艦
突然一下子上番8核 10nm 加上***

呢個timming太突然 會唔會又重覆810 失控 各間廠未夠時間摸熟硬件

我會唔會諗得太多

835可能要拖到9月既意思

我會唔會諗得太多

htc 放慢步

呢個timming太突然 會唔會又重覆810 失控 各間廠未夠時間摸熟硬件

成部機根本可以上年ifc 推出

我會唔會諗得太多

htc 放慢步

820 821 根本似當時 801 ab 801 ac

個時htc m8又係用高通最勁 801ac
cpu gpu頻率升高的

唔好咁執著 越叫越遲 新年 mwc 2017都黎
我對上一部HTC電話係desire hd,當年仲未好興大mon

Desire HD真係好鬼正
Design去到M9就回哂塘
幫HTC賺錢既野全部CUT哂
得番D垃圾係到

我會唔會諗得太多

htc 放慢步

其實我諗緊係咪 note 7爆炸,佢地先趕住出呢部但係又趕唔切

本身ocean係成個系列

我會唔會諗得太多

htc 放慢步

其實我諗緊係咪 note 7爆炸,佢地先趕住出呢部但係又趕唔切

老實講,ULTRA 個SPEC 其實唔算差,只係拍埋個定價真係痴撚線

唔好咁執著 越叫越遲 新年 mwc 2017都黎

鬼佬唔係已經上晒7.0啦咩
好似得返亞洲豬一直比人撚緊

我會唔會諗得太多

htc 放慢步

老實講,ULTRA 個SPEC 其實唔算差,只係拍埋個定價真係痴撚線

遲出同埋太貴
仲有冇3.5mm
除此之外應該都冇乜野衰
不過都已經夠死

我會唔會諗得太多

htc 放慢步

可能係呢度啲人比較執著spec
講真出面買機嘅有幾多師奶識睇
大把人俾得起6k買電話
不過問題係
你個爛鳩htc牌子憑乜野覺得啲人會買你?
你問10個師奶10個情願用samsung iphone都唔會6k買個沒落牌子
最撚慘係今次部野簡直集各家之大成,毫無特色
jet black咁撚樣、雙mon、cut 3.5mm...
但同時又無似樣嘅防水、大大個mon但係得3000mh電...
事實係就算htc 10穩打穩扎
銷量已經話俾你知
個市場無可能咁樣就拎得返
你睇nokia出部垃圾入門機賣16xx
大把人正面評價
點解啊?你睇人地雖然只係入門機
但係一出就用an 7.0
你htc 出部play U配垃圾cpu賣2k幾究竟係食咗屎定點

btw屌埋今次唔再屌
留返啖氣好過
反正我部10仔打算用到佢死為止
之後htc應該都執柒咗了

我會唔會諗得太多

htc 放慢步

遲出同埋太貴
仲有冇3.5mm
除此之外應該都冇乜野衰
不過都已經夠死

無3.5mm意味無咗靚聲輸出
當日如果唔係呢樣野
我諗我唔會買10仔

但係呢兩部野都冇咩設計同工藝可言了,而剩返既Sense都閹得七七八八

例如呢部One X
嗰種弧度
已經靚過絕大部分機!

我第一部smart phone 就係one X 當年佢個N記T3 U真係用到燥
一日要差兩次電

第一部HTC機x2
當年仲要未識欣賞佢個Sense走去用其他launcher
好鐘意佢個可以用擦膠擦既背,一直裸跑到佢個3.5mm頭打柴先轉M8

第一部HTC機x3
買既時候被人屌點解咁貴唔買生果,
有Beat audio 已經好好。用左2年壞差電位,整完又到天線收得差。結果換左靚靚蝴蝶2,玩年半電池死埋。
利申:用緊10仔回post
而家出10仔邊間大鋪最扺
係咪得我覺得htc 既design越來越懶

有料designer 走晒得返啲抄襲designer

到而家出到ULTRA, 我都仲係覺得M7個樣最靚

係……

ps用緊 m7覆post

same, m7部機已經lag
捱到用唔到為止

我部M7已好似d老人家咁,
長期要插尿袋+白內障(focus 死左)

好野wor頂到依家

我第一部smart phone 就係one X 當年佢個N記T3 U真係用到燥
一日要差兩次電

第一部HTC機x2
好鐘意佢個可以用擦膠擦既背,一直裸跑到佢個3.5mm頭打柴先轉M8

第一部HTC機x3
有Beat audio 已經好好。用左2年壞差電位,整完又到天線收得差。結果換左靚靚蝴蝶2,玩年半電池死埋。

可能係我好彩啦,部Butterfly 2用咗超過兩年舊電仍然好似新嘅一樣,但最近屎忽痕換咗iPhone SE,相信都好難吸引我將主力機換返Android啦。

例如呢部One X
嗰種弧度
已經靚過絕大部分機!

一日要差兩次電

第一部HTC機x2

第一部HTC機x3

第一部x4
用左差唔多四年,係佢跌左落電梯彈跳左幾下爆左mon先換10仔 之前跌極都未爆mon 未諗過換
第一部IS->one x ->butterfly S->10仔 咁多年都冇放棄過htc
今次真係比htc ultra play 9 me 部10仔可以用過世喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞