[繼續wfc]htc用家自閉討論區 2

1001 回覆
6 Like 4 Dislike

我鍾意HTC既設計工藝同用戶體驗
但係呢兩部野都冇咩設計同工藝可言了,而剩返既Sense都閹得七七八八

同你一樣,所以仲keep住用緊one max

以前htc真係部部都哇哇聲
雖然lag撚住咁掃(無辦法當年系統垃圾+硬件未跟上)
但係拎上手已經覺得係藝術品咁
而家真係越黎越唔知講咩好

例如呢部One X
嗰種弧度
如果而家改窄邊框,用返呢個design
已經靚過絕大部分機!

我第一部smart phone 就係one X 當年佢個N記T3 U真係用到燥
一日要差兩次電

第一部HTC機x2
當年仲要未識欣賞佢個Sense走去用其他launcher
好鐘意佢個可以用擦膠擦既背,一直裸跑到佢個3.5mm頭打柴先轉M8

第一部HTC機x3
買既時候被人屌點解咁貴唔買生果,
有Beat audio 已經好好。用左2年壞差電位,整完又到天線收得差。結果換左靚靚蝴蝶2,玩年半電池死埋。
利申:用緊10仔回post

第一部x4
用左差唔多四年,係佢跌左落電梯彈跳左幾下爆左mon先換10仔 之前跌極都未爆mon 未諗過換

第二部 頭一部係desire z
呢部嗰陣高登仔屌佢後cam火山口同垃圾發熱u屌到飛天
第一部IS->one x ->butterfly S->10仔 咁多年都冇放棄過htc
今次真係比htc ultra play 9 me 部10仔可以用過世喇

正面咁諗, 反正又唔等手機用,又可以等下部
係咪得我覺得htc 既design越來越懶

有料designer 走晒得返啲抄襲designer

到而家出到ULTRA, 我都仲係覺得M7個樣最靚

係……

ps用緊 m7覆post

same, m7部機已經lag
捱到用唔到為止

我部M7已好似d老人家咁,
長期要插尿袋+白內障(focus 死左)

好野wor頂到依家

其實呢度應該唔少人都仲用緊M7
我都放棄左佢相機功能, 而家影仲衰過用部ipod touch
htc次次出新機都買唔落手, 要轉會又唔知轉邊間
總之一日部m7仲頂得住未壞都keep住用好過
第一部IS->one x ->butterfly S->10仔 咁多年都冇放棄過htc
今次真係比htc ultra play 9 me 部10仔可以用過世喇

正面咁諗, 反正又唔等手機用,又可以等下部

係鐵粉立場黎講,Ultra個spec其實還好
但係部Play9me就應該台仔都help唔落
HTC m10h 係咪即係10仔?
之前好似唔係咁叫既?
M7 red 已雙W完 等買十仔

HTC m10h 係咪即係10仔?
之前好似唔係咁叫既?

我睇返個盒都係寫HTC 10 M10h (Silver)
其實10仔放係度唔郁佢十一個鐘走10%電係咪正常現象?
其實10仔放係度唔郁佢十一個鐘走10%電係咪正常現象?

正常
大陸版ultra改左前置係4mp ultra pixel
寧願要4mp ultra pixel好過
觀望左成年,最終衛訊買左十仔,當送HTC最後一程算。

btw…… 之前係咪有條link 可以down 返舊HTC機個相簿apps架?
觀望左成年,最終衛訊買左十仔,當送HTC最後一程算。

btw…… 之前係咪有條link 可以down 返舊HTC機個相簿apps架?

https://community.htc.com/tw/chat.php?mod=viewthread&tid=54225
部M7粒電虧咗,頂唔順先轉10仔,同埋都自己都想換下機嘅
睇嚟10仔真係htc fans 嘅盡頭
屌撚到D腦粉狗生蝦咁跳衝晒出黎護主
睇來而家係出手買HTC 10 好時機
htc 都係將現成既野組合
所以想突圍只有軟硬合一 同 ID設計
兩樣都比紅姨玩死左
出果部U ultra 根本就冇htc 既基因
印個小米logo或者LG logo話佢地出都冇人反對
有人話Ultra 後鏡用OV12890
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞