[繼續wfc]htc用家自閉討論區 2

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
個桌面嘅氣象時鐘正常有顯示氣象 但關咗Mon之後開Mon 解鎖畫面個氣象時鐘就無法顯示氣象 有無人都係咁?
咩都無做過 無差差依幾日係咁 我未升7.0

全世界無事 得我係咁?
個桌面嘅氣象時鐘正常有顯示氣象 但關咗Mon之後開Mon 解鎖畫面個氣象時鐘就無法顯示氣象 有無人都係咁?
咩都無做過 無差差依幾日係咁 我未升7.0

全世界無事 得我係咁?

不嬲無用佢所以無理
但我發覺用nova會用唔到htc 個weather widget
有無人識搞刷rom
之前用開nexus 發覺htc刷野都幾煩

1.想知htc10官解bootloader 係咪鎖唔返 一定無保養
2.解完仲可以點update firmware?港版應該無ruu?
3.刷custom rom or kernel係咪一定要match 返 firmware? 假設我部機係mm firmware 刷nougat fw based 既係唔得?
有冇人登入唔到HTC 帳號
我更新完7.0到依家仲未登入到
想換字體啊

登入到就換到字體咩

我入左htc theme 轉字體 但好似係得英文字體有影響

換返6.0字體咪得

已check HTC theme換字體只係英文字有影響 (roboto)
有咩clock&天氣小工具好用
HTC果個用唔到

用緊"香港天晴"
升完7.0 gmail個d唔識sync

有冇人都係咁 冇左email通知都幾煩

冇人有事?

冇人有事?

我冇事,你有冇開數據節省?

冇人有事?

熄左啦 whatsapp依家冇事

冇人有事?

gmail 同mail都要入去先有通知

冇人有事?

我gmail好似都無事 whatsapp好似仲有
10仔有得升7.0
定遲d先up好?

冇人有事?

我gmail好似都無事 whatsapp好似仲有

前日whatsapp有事,熄完data就好正常
但係gmail更新到依家都冇push notification , 要入去先彈
漏左notification可以試下去電源果度,將果隻app揀做唔用最佳化
暫時好似work
大家htc 10有冇用緊case同Mon 貼
成個 Mon 果隻定邊位 cover 唔到?

用緊呢隻,唔錯。不過mon貼要用邊位cover唔到果隻 因為個case會包少少邊,用cover晒隻mon貼會唔match

呢款殼保護性好夠 其實唔貼mon貼都得

正常mon向下都唔會掂到枱面
真係唔用mon貼都得
而且佢散熱居然唔差

spigen出品大多都好野黎

請問香港邊度有得買?

同問

用緊呢隻,唔錯。不過mon貼要用邊位cover唔到果隻 因為個case會包少少邊,用cover晒隻mon貼會唔match

真係唔用mon貼都得
而且佢散熱居然唔差

請問香港邊度有得買?

同問

淘寶買最抵
有無人識搞刷rom
之前用開nexus 發覺htc刷野都幾煩

1.想知htc10官解bootloader 係咪鎖唔返 一定無保養
2.解完仲可以點update firmware?港版應該無ruu?
3.刷custom rom or kernel係咪一定要match 返 firmware? 假設我部機係mm firmware 刷nougat fw based 既係唔得?

個人認為用得HTC就唔好諗住刷機,HTC嘅S-ON制度去到依家仍然係最能夠保障Android系統安全嘅制度之一(雖然依家Samsung嘅Knox都追緊上嚟)
香港會出128gb UU

真係唔用mon貼都得
而且佢散熱居然唔差

請問香港邊度有得買?

同問

淘寶買最抵

淘寶係唔係真嘢, 個差價都幾大

btw, 連登有ultra 廣告

愈睇愈正 但已出10仔
在長達半小時的專訪中,HTC 智能手機暨物聯網事業總經理張嘉臨同版主講左好多嘢,但並唔係所有嘢都重要,唔重要嘅嘢,版主都唔講咁多,直接入重點。首先,張嘉臨表示 HTC 今年會推出配備 S835 處理器的手機,有兩個重點: 第一,S835 今年會量產; 第二,HTC 會用,即係唔會死。無論你係唔係 HTC 粉絲,對你來說又係唔係好消息呢?

另外,U Ultra 其中一個賣點,就係佢嘅 AI,能夠讓系統學習用家的使用習慣,從而幫助用家更方便地獲取相關資訊,例如在 Calendar 上,可能你 set 左下星期會去旅行,佢會早兩日嘅時候,提示俾你知果日天氣會點。呢啲功能其實都算係實用,而張嘉臨更表示,呢類嘅 AI 功能,將會延伸至 HTC 10 上用到。想試玩 AI 功能的話,就要留意未來手機軟件的更新。

https://m.eprice.com.hk/mobile/talk/4542/207547/

愈睇愈正 但已出10仔

冇咩特別既
影相唔夠10仔來
副mon 太雞肋
前鏡冇左OIS
冇左獨立DAC
冇左3.5mm jack
個樣太samsung 自毀品牌設計ID
話說whatsapp有通知 冇係上面彈出黎預覽要點搞

我有通知 不過係通知到睇一個對話只係show到一個message

我有通知 不過係通知到睇一個對話只係show到一個message

係咪10仔冇左
以前用M7 有whatsapp果陣上面會彈出落直接睇到內容
連notification bar都唔洗拉落黎
漏左notification可以試下去電源果度,將果隻app揀做唔用最佳化
暫時好似work

得左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞