賣咗十年眼鏡,你問我答(6)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
想問下太陽眼鏡有偏光鏡,
平時護理, 係唔係都同普通眼鏡一樣慢沖下水喉水就Ok?

慢沖水喉水,應該唔會對鏡片做成破壞,e.g 甩coating之類。

睇中左副ptolemy48
但拎上手又覺得佢造工冇想像中出色
有冇爸打可以分享下呢個牌子
想問巴打點睇gunnar啲crystaline lens
呢排成日要對電腦對到攰想搵副無咁徧色嘅防藍光黎戴
Hihi我響倉庫配東海佢冇日本眼鏡布跟俾我
我自己送
同埋同日本仔共同做緊個超級可一不可再優惠
😍😍
但三個月前嘅度數有無呢個情況?
我都諗緊點解鏡行無比我
Gunnar 電競大廠

巴打 你覺得一個人明明夠分讀視光 但去左讀nursing係咪好傻
比屋企人煩左成個月
做返幾年護士,升上sister人工一定多過普通optom囉
無...
但帶新配個眼鏡 左眼睇電影字幕係差D 會散
戴左眼鏡隻眼細左好多 同鏡片quality有冇關係?
間死人新輝 同佢講睇野散 唔清
佢話:你有散光架WOR 緊係散
屌你 咁我咪要帶眼鏡囉
態度又麻麻 問親佢野 又唔直接回應問題 一味兜圈
咁問佢再配過,有無度數保證 又唔答人
單上寫明30日度數保證 又唔負責
屌你咁撚黑店 除左快同平D之外 睇唔到有咩好
下次比多少少錢去大鋪去過
求教師兄點睇hoya鏡嘅代碼
T7-NL167G HARD-FHV
又google又搵哂佢官網都完全無資料

順手問埋如果用上面隻料,配埋全視線深近視深散,三千五一對鏡係咪有冇俾人搵笨實
脷伸:金已課,純粹得個知字
咁即係有唔妥啦
一樣度數點會一副得一副唔得呢....
https://ptolemy48.jp/smart/eyewear/combination/emperor/

Emperor 系列拎過上手,日本賣兩千幾港幣
唔錯呀
咁大個人第一次配眼鏡 唔知應該點簡係邊一間舖買眼鏡好 搞到拖左幾個月

想問下樓主如果配眼鏡應該點樣簡係邊間配
同埋如果2-300百度近視既藍光鏡大概幾錢

巴打, 咁樣配鏡要幾錢? 非球面鏡
同埋如果再薄少少, 又幾錢?

唔該晒
T7 - 全視線視無限 (第7代)
NL167 - Nulux 1.67 (1.67 非球面)
Hard FHV - 加硬防花鍍膜SFT Coat (Hoya 全視線鏡標準Coating
To 樓上兩位
Hoya 官方建議零售價
thx師兄 睇返應該即係建議$4670哥款

咁個g字有冇咩意思?
求教師兄點睇hoya鏡嘅代碼
T7-NL167G HARD-FHV
又google又搵哂佢官網都完全無資料

順手問埋如果用上面隻料,配埋全視線深近視深散,三千五一對鏡係咪有冇俾人搵笨實
脷伸:金已課,純粹得個知字
T7 - 全視線視無限 (第7代)
NL167 - Nulux 1.67 (1.67 非球面)
Hard FHV - 加硬防花鍍膜SFT Coat (Hoya 全視線鏡標準Coating
thx師兄 睇返應該即係建議$4680哥款

咁個g字有冇咩意思?
係呀
Hoya 官方答案G即係變灰
連Rayban 呢隻都做到鏡
都係同客講搏一水試吓
當然個客度數都唔深
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞