賣咗十年眼鏡,你問我答(6)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
咁冇得比 大陸啲野好廢
大型連鎖真係好食水
今日帶老豆去巴打度配, 事後問返佢原來副舊鏡都過千, 但只係用普通鏡
仲要係用氣球機驗, 所以唔準
有,其實無咩出奇
同戴con加太陽眼鏡去船P一樣
大陸搵個9唔搭8嘅人驗眼,再配無牌子藍光都要4嚿人仔,會唔會心人呃咗呢?
香港好多地方有一級視光師驗埋眼,做埋對超薄藍光都係幾嚿水搞掂呢呢位巴打
咁令尊個鏡架話晒都有牌子,加埋貴少少唔奇
希望佢拎眼鏡果日更滿意啦 謝謝支持
呢勻真係
總之巴絲有咩都可以問我,例如早幾日問我1.74鏡片果位聲甜絲打,希望果間舖d完度數您會戴得舒服啦,唔舒服都可以搵我較咖
麻煩晒
不過之前個驗眼HEA到真係嚇親
信大陸野既
不妨去大陸睇醫生 牙醫
真心唔識太古城巴打
不過我都想請佢

Anyway我最嬲呢行係唔肯換度數比人
我自己都遇到唔少客
就算郁25度都話暈
不過我都冇所謂照改
最緊要客人滿意
其實深散光有一千都要幾百

因為你度數要特別訂做

所以用工場時間耐左

自然成本高
你唔過三百散
就都仲有機會平d
4百內都有平的1.67 不過點平500都走唔甩
唔過400散就唔洗
元朗屯門有邊間配眼鏡價錢合理???
我275度50散光。

華都眼鏡。最濕鳩款88蚊架,普通白鏡200。最近配左副188架 200鏡咁上下。佢有隻牌子叫polo smith.....真係驚比人笑...情願佢無牌仲好。會sell你藍光,用個電筒照鏡片比你睇到穿唔過。要藍光再加200。因為我係幫襯最cheap的款,服務一般般。粗用還可以啦

問佢漸進都有,唔知咩牌子的就係700-800,要HOYA 加800。但hoya漸進都分好多級數,問佢又好似無得揀。我當佢土炮漸進都係最雞的視角。
巴打近視好深?
1000蚊 Hoya RX都做到啦 -800散光都得啦
淺近視又對牌子無咩所謂嘅
http://www.apollolens.com.tw/?section=Products&id=22
呢隻做到 -700 近視 -400 散光
不過唔係好多地方做
配對副廠蔡司漸進都係幾舊
漸進平同貴爭好遠

上樓我就冇咩comment 了
地鋪想free d 睇可以過元朗找我
冇壓力
Apollo戶口唔難開掛
Polo smith 好嘢來咖
平靚正,幾百蚊用到三幾年
不過真心寧願佢咩logo都無
所以我都唔明點解要返大陸配眼鏡...

Hoya 最入門隻AMP Plus其實效果都唔錯咖,1.5標準厚薄公價都係1780之嘛
唔難開不過大家寧願做1.6非都唔做呢隻單光
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞