賣咗十年眼鏡,你問我答(6)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike

夠信心嘅可以淘返來自己挑戰吓

Yt 果隻係屬於比較難搞嘅
上圖果隻最易
Frame adjustment 可易可難
您有興趣又唔嫌遠嘅可以來找我,針對您眼鏡情況過幾招比您
不過唔好幫人較,因為較唔難,睇位先最難
睇年紀
30歲前25-50夠晒
前提係唔好影響望遠
幾百至千幾都有
唔影響望遠係咩意思?配少左唔係或多或少望遠會無咁清咩?
自己鑽一定對唔齊位
不了
可唔可以tg問你價錢
夏天係咪會令變色眼鏡鏡片冇咁深?我記得我冬天副眼鏡勁深色
我試過自己較整斷左副眼鏡一條裝飾用嘅橫樑,依家呢副係再買過,同款嘅第二副框
係唔係要tg 問你地址
朦咗少少有時都唔多覺,始終「清」呢信係主觀概念,都要視乎個客本身要求
視力好好,好敏感果d就唔得了...
Yes, please
金子都整得爛
係,舊嘅全視線鏡片(第5代或之前)超過40度變色功能會接近失效
不過依家signature (第7代視無限)基本已經克服咗呢個問題
需要炎熱環境變色嘅其實可以考慮Xtractive(超感光)
https://www.transitions.com/zh-hk/products/transitions-xtractive/

蔡司都整咗隻 photofusion extra grey
https://www.zeiss.com/vision-care/int/eye-care-professionals/products/sun-protection-outdoor-lenses/self-tinting-lenses/photofusion.html

不過要注意呢兩隻都會有少少底色
當然可以
樓主想問下有冇鋪頭可以代寄番日本原廠維修?
都係係office工作時戴,所以應付到工作就ok?
咩眼鏡?
眼細戴邊款會好睇d ?
行街接受到就得,因為度數淺咗睇近嘢係會舒服咗
四條9
明白晒,去街會換另一副
999.9 香港有代理唔使send去日本,定巴打果副日本買嘅?
您係爛咗耳套?
我係日本買的,係爛耳套嗰個 thx
如果去街會換另一副,咁最好再驗眼配一副針對中距離嘅眼鏡,度數再check過
唔好就咁減近視度數,因為有時遠度數嘅散光因為怕暈會減少少,但坐定定用電腦可能配足好d, 呢d要驗完眼先確定到
您可以拎比我睇吓,您個情況對耳套未必要換,但要整整
如果整完都唔得就要搵代理訂,睇吓佢地訂唔訂到
度數高唔高?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞