賣咗十年眼鏡,你問我答(6)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
做新一代防藍光

一睇以為FYY 做咗define 代言人
我剛跌欄左副眼鏡、如果想要Rayban 金屬框大方鏡但兩臂要係全包膠、再加副Hoya 或 蔡司1.67 500度近視、600 度散光鏡片?唔知師兄要收幾錢?我本身頭大難找眼鏡框
巴打係咪係港島東, Bxxx Vxxxxx?
如果想配有度數(~300近視) 水銀鏡, 一千內得唔得?
唔係成日用, 幾年貨仔得唔得?
係200度散光才對
最近配咗副膠框眼鏡, 戴落硬係唔舒服, 隻眼好用神咁
我發現可能關膠框個鼻托調校唔到事, 唔似以前戴開嗰啲可調校金屬鼻托咁
因為我托上副眼鏡, 塊鏡片同隻眼比較近, 我試下痴啲blu tack 落鼻托同鼻之間就舒服好多
有冇辦法解決到
得,錫住用就無問題
改鼻托
Hoya 建議零售價請用圖片模式
如需其他資訊請TG我
大約要幾錢?
如果方便可以拎副眼鏡比我睇吓
如果貼果隻都ok就唔使錢
巴打好好人
我問返我配嗰間眼鏡舖要畀幾錢搞先,
搞唔掂或者換鼻托貴的話再搵巴打你幫手
會唔會有類似Ray Ban Aviator既款式?
聽日過黎搵你.
直情rayban aviator 都有
不過聽日休息
咁過幾日先, 放假玩得開心d.

我估因為真Rayban Aviator會貴, 剩鏡框都過一千budget, 所以搵類似款,
如果Aviator咁大塊鏡片, 配大度數係唔係會好厚, 同埋望野會好浮.
都唔關事,依家RX鏡片多數做底非球面,效果比以前果d好好多
請問有無得比副鏡個視光師 測番個度數出尼 我去買果間抄番個度數有啲遠
同埋覺得帶完眼鏡個近視/散光深左? 姐係未配前 係同一距離望字都仲望到 配完一兩年再望 已經矇矇地望唔清 但又已經過左發育時期

另外hoya鏡片同Nikon 鏡片會對眼既保護好啲?如果係既諗住換左個鏡片佢
有型號有真相
直上加托啦
黏個d好覺眼
想請問下Hoya Dynamic Summit 1.5加防藍光大概要幾錢?
可以的,任何鏡片都check得到
度數問題就要比較返度數先答到您
單純講uv保護兩個品牌一樣
千零至二千倒蚊啦
視乎店家有無做promo
唔該晒.請問千零二千係已經打咗折?正價要幾多錢?
同Summit Pro其實分別大唔大?
Summit pro 傳統設計, Hoya 打算停產,所以將兩隻標一樣價賣
公價無記錯 2780?

如果戴開summit pro, 轉dynamic summit 未必會好咗
Summit pro唔知幾錢,舖頭畀我睇Dynamic Summit個價就好似係$2780。
照你咁講,即是會只剩番dynamic summit?因為兩者分別不大?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞