賣咗十年眼鏡,你問我答(6)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
要防藍光唔建議用Stellify,因為一訂造就貴
因為1.67 VP blue 訂造片標價同現貨1.67 VG 差唔多...
如果深近視又想玩上水活動 有冇咩方法推介
唔係幾明....即係揀邊隻會無咁貴?
應該一樣
不過如果用到1.67 Hoya 嘅話一定揀VG(HVLL)耐用d
想問下鏡片係咪可以防藍光時做到全視線變色?
巴打想問例如我想配一副新鏡,度數同散光都比舊鏡加減25度左右
咁我平時帶新鏡,做運動帶舊鏡會唔會壞眼?
要睇是否現成範圍
現成意思大量生產
所以平d
唔該哂兩位巴打
咁800度1.67單非vp coat係咪要$3000?
散光唔過-200近視唔過-800其實現貨1.67 VG Blue 標價2380,同1980 嘅Stellify VP Blue差唔多
超過範圍就差別大了
搞乜漏咗張
咁少唔會有太大問題,除非明顯感覺一副比另一副清好多
可以
變色功能與防藍光甚至水銀鍍膜是獨立的
豬爸間鋪有無一隻叫nine既架賣,想搵佢隻nine origin series. 而家戴緊nine 3rd 好正,又輕又硬靜

同埋黎緊準備外遊會行十幾日山,想配副有近視既太陽眼鏡。2000內連鏡買咩牌子好?近視500度

唔該晒🙏
近視太陽眼鏡非rayban莫屬
平靚正
千零元搞哂
全視線唔洗再加藍光
內置左
Nine就無了,抱歉
唔該哂巴打
POLAROID 是個牌子
都算平
但功能叫POLARIZE
原來係咁
Thx
有冇人去過倉庫買眼鏡?其實有冇價講?
想問埋呢
出街覺得好曬好燦眼,鏡片配變色防uv當太陽眼鏡頂幾下好唔好?
雖然我自己好少戶外活動(無行山、去沙灘曬太陽習慣),純粹日常用
因為睇過有人話全視線比唔上太陽眼鏡會傷眼,眼鏡唔貼面包唔晒
變色鏡片的話,邊種技術好啲?
淨係識全視線同Photo fusion
Thx
係真係幾靚仔 白白淨又高大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞