[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (6)

1001 回覆
39 Like 8 Dislike
右邊嗰張有1mbps 都偷笑
都係係kloox kkdax買算,起碼有事上黎有24小時客服
各位如果去到先發覺中可以去big c 買外國人sim 卡
去金澤,高山
係咪租番隻蛋比較好?
諗緊好唔好租klook果隻?

買左張日本Japan Travel SIM - IIJmio 3GB
$230

EZ Nippon代理而排做緊折

原本想買EZ Nippon 3GB,上到去點知冇晒貨

要1-2個星期先有貨

好多日系卡都冇

想要低ping 高速卡

最後買左而張新卡照做折

正價$255
有speedtest 的話, 請post 上黎. 謝.
鴨記好多賣卡既人都唔知柴犬卡係乜,最近先知柴犬好多人搶,個個都搶住入,搞到其他貨扎死晒
我唔知係多人用所以咁, 收到番黎既報告, 近排係有d 唔穩定, 有時係極慢, 訓醒覺又無事個隻
人棄我取
若果想用docomo
呢期應該用返3果張
有喎

深水埗sim 卡市場有幾大程度係由潮偉巴帶起
大把 好似鴨記賣85
去過福岡,中部昇龍道都係用AIS覺得幾好用,黎緊去東北都會繼續用
有冇巴打用過旅遊club sim?

見佢話新用戶送兩日,有冇詳細啲點用法?

洗唔洗預先係hk開定張卡申請av

Btw 我本身csl 可以用440分換一張=6日,再用800分換多4日漫遊plan, 咁樣就有10日
黎緊去京阪神10日
係咪得番8日sim2fly加下面其中一隻card既combo
2日自由鳥
2日 club sim
其實我想問下用club sim既巴打、因為我都係岩岩先收到卡、 係咪activate左張卡、依加d data唔用住去到日本係咪都重可以用
activate 起計2 day. 你今日activate, 2日後就玩完. 佢唔會理你有無用過data.
我見逐日買好似抵過喎,75分/15蚊一日,無必要特登買張旅遊版/用分換漫遊plan番黎
好似係,未試過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞