[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (6)

1001 回覆
39 Like 8 Dislike
想問下IPHONE 可以點DEL... 搵唔到
張卡又快番
setting > general > profile
係咪IOS VERSION 唔同, 我重用緊IOS10.3.2
搵唔到
買多左張8日docomo 2GB 6月1到期
有意留tg
WiFiBB收左工,一日1GBmax之後限速
你係咪租平個plan?佢有寫每日1gb,如果係貴plan限速就番香港小臭佢
無就即係無apn profile 係度, ok 架啦
依家嚟講呢個價錢嘅卡有更好選擇
例如柴犬 sim2fly 等
佢得2gb 已經算好少
Club sim減到$15一日 如果速度冇慢到 好似幾抵用喎
嚟咁呢個星期 10-14號去日本, 15-17喺台灣(凌晨先到,落機買唔到). 之後月尾20-24號去韓國.
想問下係咪AIRSIM 最好?
日本之前用過一款. 要2XX 好貴.
之前用過富士咭. 好鬼慢. 同埋用唔到GOOGLE.
係咪都係一係3? 一係聯通? 分開3張買?
THXTHX
柴犬卡真係狗也不屌,吹奏個班死全家

流量未過一半都慢到仆街

諗住買嘅人睇路啦
用過好用 介紹畀人都死全家
咁不如唔好討論
自由鳥或airsim 都得
呢個post 就唔會吹奏任何嘅卡, 都係睇speedtest 黎做recommendation. 公平d 講, 有人係真係無問題, 不過亦有人回報會有一段時間好慢, 但係第二朝起身就無事,

但係基於佢唔洗100蚊有7GB, 而無每日quota (3hk 個張7GB 係有每日quota), 我基於價錢, data 量, 同speedtest 結果, 我仍然會話係ok 囉。 不過會留意下其他人用係咪個個都有問題

要真係快, 好老實我一定同你講租wifi 蛋。 sim 卡而家係真係無乜選擇
我真係比撚返用家意見,只可以介紹好?唔好就唔撚得嘅?咁你地班打手威威圍自己搵水魚啦
你係呢個post 現時係日本又用緊柴犬既人, 有機會的話, post 下speedtest. 係早, 晚唔同時間試下.

speedtest for Android

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.zwanoo.android.speedtest&hl=zh_TW
咁又差不多喎
唔好既當然要講
但你而家叫人死全家
睇完#1 推薦邊到買sim 卡好 平時用開蛋
AIS啦
邊到買? 鴨記最平.
你連speedtest screenshot 又冇
又唔講係邊到用
電話支唔支援所有band
呢度全部都係有prove 嘅
你起碼都俾我地睇下你邊度用慢到點

仲有流乜撚野量
m到咩
而家喺鴨寮街,急問應該幫襯邊間買日本卡好?
我都係是但,格吓價揀間平啲就算,好似AIS卡咁,有啲賣$85,有啲賣$90
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞