[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (6)

1001 回覆
39 Like 8 Dislike
128kbps 係唔洗信佢會用得到. 無論你買邊隻牌子都一樣.

好老實, 點解會買2GB 既卡....................而家電話既app 咁大食, 2野就無左.
呢個thread 頭post, 個度有懶人包.
因為對上果次去大阪,睇埋YouTube 高清先用得晒3gb

以為好似咁普通google map facebook 下

2gb夠用,點知就出事
Fb 已經夠gg

札幌 星野tomamu
uroaming
個blog入面KKDay個post係香港定係日本機場拎?兩者有冇分別 我見價錢都差差不多三倍
blog 入面個speedtest 係日本機場攞個d 款黎.

梗係會有分別, 無啦啦貴3倍, 邊會死錯人.
想問下 iijmio(SMS)係咪一定要有電話號碼先可以去申請 如果冇電話號碼直接去門市申請得唔得
札幌有無乜sim卡推介
去9日
我地就係無日本電話number 所以先網上申請。 門市唔會有架
謝, 已落blog
新加

Nippon Sim For Japan 上網卡

https://simegg.city/r_nipponsim

d檔口知道柴犬卡快。而家特登賣貴柴犬卡7.2gb成舊水一張。以前70蚊。
有d直情唔撚賣。仲水9人叫人買開心卡。想清舊卡。未中過伏d友誤信檔口講野就慘

咁搞法柴犬卡好快絕跡
今次都係用uroaming 同sim2fly
我去函館,札幌,旭川都ok,仲快過酒店wifi
但搭jr有d地方係收唔到
搭 tube 真係完全冇訊號 都係開飛行模式慳下電好過
(好似 2019 年開始會有 4G)
希望樓主up 返我上個月個speedtest 提醒返下人
下呂嗰次
btw 再講多次
柴犬卡係會喺冇列明冇通知之下無理由限速至0.2mb 左右
有寫左係blog, 講柴犬張卡

有冇人用過呢兩張
我以為你會up埋嗰幾張speedtest 圖
因為唔想再有其他人中伏
嗰幾日係完全上唔到網咁濟
係回報15 有個個好慢既speedtest
岩岩去完東京用過3果張7日7GB
唔算太快
但係我覺得可以接受
睇youtube都幾流暢

最重要係用hk server
試過係日本睇mytvsuper係冇問題
嚟緊8月會去日本玩一個月
我想問下如果租wifi蛋既話係咪JCB個個係最抵玩(想要無限+速度快一D既)?,定係有其他選擇?

用途:Google Map , Facebook , Youtube
thx
無限肯定得wifi 蛋. 你可以考慮JCB 個隻或klook @uroaming.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞