[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (6)

1001 回覆
39 Like 8 Dislike
得閒冇嘢做想講下歐洲:

20EUR 3GB bundle 送多 3GB
斷月計,另有 1GB(+1GB) 選擇 (好似係
求其一間荷蘭 Vodafone 舖買

睇埋仲有咩額外嘢可以揀 (bundle 預設係有餘額就會自動 renew,我手動停咗)
上佢個網可以用信用卡增值 (限 10EUR 嘅倍數)
keep 住至少六個月用一次就可以繼續用返同一張卡 (雖然未必有著數)
(以下 cap 圖有經 google 翻譯)

應該包全歐洲 (EU/EEA + 依個歐洲係包埋 swiss) 漫遊 (但係我未親身試)

如果個 bundle 最後一日仲有 data 剩而我又記得嘅話就喺挪威玩下 speed test,應該會係正常 4G 希望唔會爆 data 跟住食咗我用黎買下一個 bundle 嘅 credit 啦
btw 送 1/2/3GB 好似係限時推廣
有無師兄知鴨記sim2fly而家賣緊幾錢到,因為太遠想係hktvmall $95買算
$80-$90都有
上次4月去日本買柴犬7日 7.2GB 個張卡
去到和歌山白濱本身上到
去到個晚忽然間無network
直至去到第二朝出番去白濱車站又突然有番network
有無巴絲都試過有問題?

同無本身張卡話要set APN
但係我係部iphone 完全搵唔到有位可以set lol

諗緊6月去買埋買多次呢張好
因為7GB 又算快嘅得呢張
無network 個陣, 張卡插住咩機? iphone 的話係iphone 幾?
iPhone 6
正常嚟講iPhone 係自動set apn 嘅
不過係有得較嘅
第三個column 就係唔知點解個陣消失左:(
想問如果租日本wifi 蛋
點解 recommend 要550 yen 一日 個隻型號或以上
450 yen/日 個個係有伏位?
因為睇下D數據好似仲快D
cap 一cap 圖嚟睇睇?
係之前插日本卡先係咁咋
我無cap 到圖:(
我都買咗柴犬過幾日去日本到時睇睇
佢係第一晚至第二日上晝係白濱上唔到
之後我第二日上晝準備係白濱走嘅時候又忽然得
之後到走都完全無事LOL
因為之前未轉呢款之前係用垃圾 emobile d wifi router. 而家係可以用450 yen 個隻, 我改番個blog 先
oh okkk
thxxx
想問klook wifi 蛋 快嘅程度1-10有幾多?
香港系wifi 蛋 同sim2fly 比邊隻快d?
題外話 想問下如果想買有日本電話號碼的儲值卡 可以係邊買?
蛋同sim2fly計速度可能差唔多,但蛋一定穩定過卡(ping低)
不過蛋,尤其香港蛋既問題係你會撞到伏蛋,部機神神地、唔夠電呢D野時有發生,咁就睇手神,雖然我就未試過
香港租到既wifi強水準咁參差
點比
去日本12日係咪自由鳥最好
用量主要係google map同睇網頁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞