[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (6)

1001 回覆
39 Like 8 Dislike
用咗17.8GB,未見有限速

東京迪士尼海洋:
想問下3 4Gb同埋泰國sim2fly 兩張
係咪去到日本先至換卡都冇問題?

需唔需要係HK activate定先?

張卡應該無1gb限速問題,睇左半場波都好順,全高清。(個日用左1.5gb)

張卡似係香港ip,睇viutv無問題,sim2fly唔得

以上係用柴犬7.2gb
不過好似已經有2個人report 過降速問題, 唔知點解.
kkday 你見我其實得一個speedtest sample. 可以的話幫手做d speedtest 俾我, 謝.
我3月4月去都有類似問題,但今次無
梁潮偉巴打,想問下你Plan A 係咪係香港都收到SMS , 我發覺Plan D 收唔到
巴打 請問B-Mobile おかわり月費卡呢個香港仲有無現貨買?
收到呀係hk
呢d 唔係香港賣. 要係官網或日本amazon 訂, 跟住寄去你住既日本酒店攞, 或轉運番hk
咦.....咁會唔會係iphone 問題,但係日本時收到....
搵部android 試下先、
btw, Plan A 係香港係收咩台
Plan D 係 3
去日本14日,會去郊區,有冇推介?
換咗Android 試都係唔得
plan A 收3台, 會收到AU Kddi 既sms 話你而家係國外既sms message 咁
頭post, 懶人包
Plan D, 冇喎.......完全係收唔到SMS
係咪呢個post 得你join 過plan D?
應該係
咁無計...無人可以再問reference...
求救 人在東京
用左softbank5天上網卡
Share唔到wifi比人
6月中去完東京,用有富士山係面果張

淨係用嚟google maps 同每日upload 幾張相

5日已經冇晒2gb,好喇,佢寫超過限128kbps,上下網都冇咩大問題

事實係永遠唔超40kbps,佢老味上個網都有困難,5分鐘都未load完
唔知你用邊張. 不過如果你買之前係無問過佢有無得share 的話...咁都無乜野可以做.
如果去米子7日,應該用咩好?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞