[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (6)

1001 回覆
39 Like 8 Dislike
人在神户
張softbank 8日4gb卡慢到爆
想問係卡問題 定我部機問題
機用iphone 6splus
慢到ig 都load 唔到 用speed test
得幾十kb 只用300mb
想問下日本無限上網嘅快速sim卡便利店有冇得買架 民宿隻蛋得7GB流量 同airbnb講咗之後佢叫我買多張sim卡到時再claim翻錢 但我唔知邊度可以買
有無封面睇下張卡
上網卡係已經無得買真無限。 最接近無限係ez nippon, 每日上限係2GB, 每日用多過2GB, 即跌落龜速

https://simegg.city/2017/01/03/ez-nippon-%e4%b8%8a%e7%b6%b2%e5%8d%a1/

你要真無限的話, 租wifi 蛋

https://simegg.city/2017/01/16/klook-wifi/
因為已經到咗京都民宿。。。 頭先個wifi仲用到但依家完全load唔到 又唔知邊度有得買
點解你會咁夠pop 唔係hk 買定sim 卡, 覺得民宿d 蛋會夠你用。。。。。。個d 民宿蛋係俾d 好無所謂無乜點用手機嘅人用。。。

去大型電器鋪, 好似Yodobashi, Bic Camera 個d, 裡面有遊客用嘅sim 卡買。 不過一定貴。 2000yen 得2GB 起跳。
有買泰國卡 不過冇諗過民宿個wifi嗰伏 好彩有staff嚟搞
大阪嗰間夜晚勁到睇到片 呢間就連唔到
Klook Uroaming 13$個款係真無限?
柴犬卡真係好垃圾
嚟咗日本5日限咗我3日速
好彩酒店有handy 免費借電話俾我當wifi蛋用
永遠唔用柴犬卡
下次試3香港嗰隻或者買兩張sim2fly
屌最衰smt 唔出無限
多謝提供意見, 我會update 落blog
有無人需要一張simy2fly
我幫人買多左張 $80放番
pm我 如果你6月中至尾去日本
日本係無接得電話既卡.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞