[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (6)

1001 回覆
39 Like 8 Dislike
等你報告
有沒巴打講過呢隻 中國移動7日無限上網卡?
見佢係用SOFTBANK網絡, 問左中移動D CS 聲稱話7日唔限速任用。

之前用過SMT隻7日無限SOFTBANK卡, 唔知CMHK呢隻會唔會係SMT果隻既翻生。

https://www.hk.chinamobile.com/tc/corporate_information/Prepaid_SIM/outbound_travelers_oversea/prepaid-services-3g-roaming-data-jp.html

圖2地點:築地市場
圖3地點:四谷車站
樓上你呢個連4G速度都冇wor...
我諗你thru klook 訂既wifi bb , 同 wifibb 個網站訂唔係同一樣野...

wifi bb 網站直接訂個d....$28 一日無限數據

無...應該新野黎. 真係work 既話, 係唯一無限4G sim 卡. 現貨買實則係幾錢? 我等你報告...
我諗我要mark 番低係blog, 叫人唔好經klook 去book wifibb.
客戶服務專員 22:32:04
查詢記錄,該儲值卡是無限用量,速度並無限制

應該可以去馬
我拎機時,個職員仲同我講免費幫我upgrade 不限速無限數據
聽日再試其他地方
見到依個POST好耐第一次入
睇完懶人包依家先知有AIRSIM買黎試下得唔得
之前用開SO-NET/角川卡

雷門,都係好慢

上野
真係同其他係wifi bb 網站直接訂個d 差好遠...................

我寫左落blog 會提醒人唔好經Klook 訂wifi bb 既蛋. 要訂就直接上wifi bb 網站訂. 好明顯唔係同一類既貨黎.
巴打 想買sim2fly
中左伏
另一個方向諗, 你係做福人群既勇兵.
巴打 我想買sim2fly

富士急樂園!好似快左啲
有冇人知自由鳥張sim, 今日上網買, 星期五寄唔寄到過嚟
睇頭post 個 blog 有講
呀屌, 我睇真先知你問寄唔寄到黎. 咁我真係唔知....
我上年10月都係經 K6 去訂蛋, 個陣唔識死 訂左 WIFIBB
佢老味, 隻蛋又大, 用電又勁, 最慘仲要慢 同成日要REBOOT
成個TRIP 得一半時間用到

好彩當時朋友有租香蕉WIFI, 快好多, 有得比較, 係池袋度RUN SPEEDTEST , WIFIBB直情慢到冇反應

最仆街仲係返HK, 你知D行李出得幾撚慢, 夜晚11點等到12點半出黎, 還WIFI, 佢話過左12點 要收多日 我以後都唔撚用佢

人地對面UROAMING 有個箱, 你放入去就得, 第2日佢地見到就唔會收多日

大家有得租都唔好再去租WIFIBB啦
唔緊要, 我上網睇可以去阿信屋買, 其實係咪一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞