[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (6)

1001 回覆
39 Like 8 Dislike
屌買左張富士山封面嘅上網卡,上網速度慢撚過2g..........
Yes, 係呢張, 10 號返香港,諗緊邊度買返張正常卡
你係咪買左張卡先睇到呢個post?

係日本買的話, 去Yodobashi 電器鋪有d 2GB 卡買
呢張卡之前冇咁衰
上個星期喺北海道用到屌哂鬼
上傳 0.00 都幾趣至
買完,開通埋先睇到....
做空少要成日飛 係咪hkbn嗰隻glocalme最抵
大陸用要翻牆
月尾去9日東京
仲諗緊買1張ez nippon 11日加一張ais俾女友用好
定買4張ais 同女朋友 每人2張好
我地2個每人用數據都用得比較多
4張AIS. EZ nippon 已經唔係無限.

再簡單d, 租隻無限wifi 蛋 + 1張AIS 俾你條女.
再講下嗰張有070字頭日本號碼嘅b-mobile おかわりsim
因為呢個月會飛3次日本 所以就唔哂數據測速了
由上次橫濱到今次名古屋 由市區到郊區 任何時間都好快 無論上網 碌飛卜推特 查地圖都係 冇試過有中午就明顯感覺到慢嘅情況出現
唯一要投訴係iphone冇得手動set apn 身邊冇wifi又要換卡就要出動android...
好..我update 番個blog
又問iijmio
上網申請的話,如果送貨時間唔揀指定日子(即係最快)
送東京的話,有冇機會兩日內可以到?
唔該哂巴打
真係唔知....
有冇印象你上次㩒左apply之後幾多日先到?
好似4日. 不過我個陣係經amazon 買. amamzon JP 好似有得揀特快郵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞