[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (6)

1001 回覆
39 Like 8 Dislike
我買左Amazon,但原來冇開卡費¥1 discount
所以再上網apply過
唔係喎...應該有amazon pack 仲多1G
我買呢條link,跟住先發現冇開卡費嘅campaign(¥3000連稅)…
同埋想轉返PlanA返香港
之後係 価格.com 見到都有減就apply過,而家淨係驚轉酒店前到唔到
(SIM入り)【Amazon.co.jp限定】 IIJmio SIM ウェルカムパック (SMS) nanoSIM ※データ増量キャンペーン実施中https://www.amazon.co.jp/dp/B014GZEPVE/ref=cm_sw_r_cp_apa_x5DrBbFCQK8YM
去9日 岩岩係鴨記買左張sim2fly 唸住到時係羽田拿多張免費sim咁就9日。

張綠色sim2fly係咪iphone插完開漫遊就得?
插卡, 開漫遊, 攪掂.
想問下知唔知呢張係邊款電話卡?
因為朋友只係影咗背面比我睇
佢話係10日卡
有正面了

有無人用過?
11 日買邊張好 去晒東京 京都 大阪
想買sim 2 fly 但得8 日
https://simegg.city/r_simlazy

under "多過8日選擇" 個度
我想問自由鳥個隻電話卡去到日本個時會唔會接收到緊急地震速報? 定係原生既日本電話卡先會有呢個功能?
呢張見到鴨記有張6GB 8DAYS
我今日係旺中都見到
感謝報料.
聽落好神奇...100GB...要搵勇者試.
如果租wifi蛋係咪唔唔適合我呢個情況?
我會首先去台灣4日然後先再去日本8日。
封面吹到真100G/42mbps
返香港先定直接去日本?
係台灣直去
有d貴價wifi強可以
但你呢個情況買張4/5日台灣+張AIS 應該最化算
諗緊試唔試下上面張100gb卡
ais個到得4gb應該唔太夠用
有冇巴打知道張卡賣幾銀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞