[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (6)

1001 回覆
39 Like 8 Dislike
黎緊去大阪十一日
想買ninja sim 7 gb或者 eznippon日本通11日
有無話邊張/點樣會穩陣啲
2張都係同水平嘅,你可以的話就做幾個speedtest 啦。
有冇人知上富士山係咪邊張卡都冇訊號

豪無疑問一定係用docomo 嘅卡, 好似eznippon, Nippon sim, Ninja sim. 不過你手機一定要有band 19 support 先會收到。
因為我去16日,所以仲諗住2張sim2fly添
留名跟進
上年去大阪8日用sim2fly 幾好, 今年9月又會去7日, 想問下而家係咪都係sim2fly 最好
還是柴犬抵玩d? 不過睇潮偉blog 又好似有時唔多stable
穩定仍然係sim2fly. 柴犬佢就真係多d data, 有幾個report 番黎係唔穩定, 有d 人又無事, 自己諗。
tks 潮偉巴
Cheap cheap android 機 Samsung C7Pro 用sim2fly 係唔係都唔洗set 架?
Dtac張10日卡係日本行雙網絡

Docomo softbank 都得
理論上都係開漫遊就ok
唔該潮偉巴
唔係話keep 住update 架咩....
黎緊去北九州,如果用自由鳥,覆WhatsApp穩唔穩定?
無問題
Thanks
想問呢張柴犬nippon 係假野定第2張黎? 同潮偉blog 個張睇落有d 唔同
搵到了, 呢張得頭2GB 係高速
假就唔會, 不過肯定係唔老實. 因為柴犬卡唔會係7day 無限. 我所知既得2個版本, 一個包2GB, 一個包7.2GB. 佢描述裡面係完全無提過真正包既data 量係幾多.

假就唔會, 唔得老實囉.
tks潮巴
想知邊度會多卡買?
深水涉??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞