[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (6)

1001 回覆
39 Like 8 Dislike

頭2日, $1 蚊.
訂左wifi-hire係香港拎機+還機,希望唔會中伏
請問巴打們 MK 有冇 AIS 賣
柴犬卡有地震通知,Sim2fly 無

最抵玩, 確實係AIS Sim2fly. 問題係你工作的話, 你要用幾多data. 多的話我諗你要租wifi 蛋
係,自用就應該唔大食,係工作怕overload,,,sim2fly爆左4gb就cut?
爆左有龜速 128kbps. 只夠whatsapp 文字用.

黎緊去廣島六日,買左依張卡,係唔係伏黎?
屌 我買撚左 過幾日去就可以包膠
緊急地震速報唔係日本全部電訊商都會發出咩,仲要係發射站出嘅範圍技嚟㗎
係咪你部機唔 support 咋
女友用s8+ sim2fly無
會唔會係泰國卡所以冇?
點解個個都用sim2fly
乜係香港租個啲WiFi egg真係咁唔掂
真係一次都冇用過蛋
因為我次次去旅行都會分開行
少梗部機叉電 神卡又平靚正
唔係多人/multi-device真係冇咩需要用到蛋
係咪有冇巴打賣sim2fy 想要2張
https://t.me/chan16
請教返巴打
暑假準備去差唔多1個月
略懂日文,所以今次想試下格安sim
有以下問題:
1. 郊區收成點?因為較多時候會係新潟郊區
2. 諗緊點買卡,訂定amazon到時係便利店攞定 去bic camera買方便?bic camera會唔會有staff指導set-up?
3. 月費係咪會係買卡價到扣返?
4. sms個電話no.攞嚟買飛嗰啲係咪ok?

感謝感謝
伏撚到閪,千祈唔好買,慢到upload一張相都要3分鐘。
買柴犬啦
仆街 買鳩左
你仲要買通話卡version,仲衰撚過純上網果隻 價錢又貴到死,根本搵笨7
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞