[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (6)

1001 回覆
39 Like 8 Dislike
下個月去九日,其中五日同屋企人
自己已經諗住買sim2fly

佢地有機會分開行,所以唔用wifi蛋
上網要求唔高,whatsapp下,upload下fb就夠,google map同上網都唔洗
慢小小都唔緊要,但一定要即插即用

巴打們有冇推介?
定係買埋sim2fly比佢地算,我見七日4GB都係66rmb
講漏左,去東京,唔會去啲太偏僻地方
AIS sim2fly 係最簡單, 開漫遊, 完.
新手第一次去東京預常開gps,買sim2fly夠唔夠流量做?去5日
你唔多睇片乜都夠
而家去鴨記 九成九都係一插即用啦

沖繩名護
Hiii賣卡嗰位巴打仲係咪到
佢好似去左日本旅行

羽田機場
有隻KK外遊咭

5GB/8Day
行DoCoMo

100-110蚊左右

有冇師兄試過?

伏唔伏?用到wifi egg嗎?

Google搵到個樣係咁

無見過, 不過有人做勇士的話, 請post speedtest result.
我想一心試伏

不過係咪哩啲docomo野,都9成9行唔到本土wifi蛋?
伸手問問Ais sim2fly 8days 係唔係計192hrs?
你要check 下你隻蛋有無support CHAP/PAP , 如果呢個最低要求都無就連4G 都用唔到. 本土wifi 蛋係實無band 19, 所以你只可以係市區內用隻蛋.
上次用自由鳥
點知用唔到
跟哂佢SET都收唔到 唔知係咪部機太舊關係
日系AN機 5年前D款
漏左係東京
唔該晒
唔好意思 如果我用Ais sim2fly 呢張卡係咪可以係佢個app增值延長張卡壽命? 香港既信用卡用唔用架?
因為我後日去韓國 下個月12號去日本,想要想keep住張卡唔洗再買多張
我試過直接用信用卡會失敗 visa master都唔得
跟住用line pay反而可以

個封底係咁,好似無寫幾多gb限速
我用左5日,我應該用左2gb以內,但都無限過速
咁我諗要搵勇士係用得多既去試..........
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞