[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (6)

1001 回覆
39 Like 8 Dislike
有無巴打買左走芯玩?黎緊三個月去兩次日本都係十幾日,但去南九洲山陰山陽好少人有回報驚唔穩陣
係鴨記買左張AIS 諗住拎嚟去日本試用 睇下好唔好用
速度都算快 sd whatsapp 碌ig 都無咩問題
但係用google map 就唔知點解個定位 成日跳嚟跳去 搞到我有陣時都唔係幾搵到地方
有無巴打遇過呢個問題? 我係東京用嘅
係。。。。 我e 家響東京都係咁
3HK 7GB 7日 邊度有講每日限量幾多? 有冇相關資料提供
我以為得我有呢個問題
佢一時時, 有時飛9 左唔知去邊
買左張日本$90 4g任用8日

會唔會係伏?好驚去到慢到收唔到google map

Sim2fly, 響汐留

係咪好慢?
我都係facebook 見到賣卡既人講. 當然有人試下佢, 我都好想知.

https://simegg.city/2018/03/23/%E8%B5%B0%E8%8A%AFsim/

回報唔多, 係得咁多.............不過, 有勇兵的話, 我都想要speedtest.
你開個speedtest 黎試下速度, 再upload 上黎睇睇.
同上

你開個speedtest 黎試下速度, 再upload 上黎睇睇.
有無相睇下?
唔會話快, 叫小慢咁啦.

如果連AIS Sim2fly 都持續係咁既速度的話, 我會叫晒你地用wifi 蛋.
可以的話, 請上面用緊AIS Sim2fly 既俾多幾個speedtest sample 俾我.

感謝.
睇曬成個包裝都冇呢個FUP限制,我今日先用完,唔覺得有速度下降的情況。我用左2.2GB左右。

連docomo 描述檔( profile)都可以講成app, 這個賣卡的也太不專業了吧
感謝, 我改番個blog
可以的話, 俾d speedtest result 我, 感謝.
係咪關profile 事呢?
我冇剷之前既profile (iphone搵唔到)
我返左來啦
我成日去日本,用過呢張無問題,所以無特別測速。 可以等其他巴打提供,或者等我下次再去先。
但可以肯定就係呢間電話卡FB吹水居多
謝...我改番個blog ......
見你問開,之前去就用 聯通張3GB 7日 ,姐係個post講嘅舊款。

我用親都係啲香港漫遊卡,開個數據漫遊就搞掂。沒離開機艙就用到

再俾多張 中聯通 3GB 7日 嘅都仲有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞