[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (6)

1001 回覆
39 Like 8 Dislike
thanks 最後買左一張3uk 一張ee
我都係睇下map覆下whatsapp咁, 3個張應該OK掛
10月去7日大阪,煩惱緊用香蕉定爽YY,有冇巴打兩間都用過,邊間比較好?
另外因航最後一班機返香港,如果delay ,過左12點先還機,係咪兩間都要罰多日錢
我諗2間都用過既人唔多, 睇blog 個speedtest 自己揀

香蕉

https://simegg.city/2017/01/15/banana-wifi/

爽wifi

https://simegg.city/2017/01/15/song-wifi-%e7%88%bdwifi/
唔該哂巴打,我到時再實地測試下,再post上來
睇完blog, 見得 Docomo有band 19, 咁係咪如果去郊區就唔好用Softbank, 同 AU Kddi?
定係呢兩間郊區會行Band 1/3?
睇你去邊度,其實大部份地區softbank 同AU 都ok
依家出面好難搵到紫色柴犬
拿拿臨去開張club sim後備用啦~
有冇巴打係日本用過club sim?
仲有冇巴打賣緊sim2fly
去日本都係租卡好,咁岩遇著北海道地震,要遲過原本還機既日子先還到

尋日(出事當日)網絡本身唔穩定,一時上到一時上唔到

Whatsapp聯絡左Uroaming個邊,續期要$20/日,逾期收費為$50/日,跟住又要Paypal俾錢,我連上網都成問題仲要我去俾錢,你扣按金唔得既

好彩我本身怕上唔到網買左張Sim2fly去用,依家可以駁少個尿袋慳番啲電黎用
想問下我用sim2fly 8日 如果我去左台灣1日先 第二日再去日本 咁我係台灣用左張電話卡 去到日本可唔可以繼續用?
應該得?我試過係香港開左張卡去到日本都用得
可以
佢淨係計日數 冇分地區
唔該巴打們
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞