[LIHKG 首發] 日本上網卡 Wifi 蛋 懶人包 (6)

1001 回覆
39 Like 8 Dislike
點樣轉地區?

張卡朝早用都好快,一到晏就就開始出事
但我見都只係用左800幾mb..
轉地區意思係俾如你之前係大阪speedtest 左一野, 跟住去左京都, 又speedtest 左一野都係慢的話, 即係話唔關地點問題.
1gb都未用完就變慢
咁張卡有問題...
點解咁黑啊頂
你係有4G signal 架下嘛? 係電話上面有icon 見到?
見到架,有4G
會唔會關設定APN果度事
有每日quota限制?
無啊
成行人淨係買左SoftBank network 無限wifi蛋
而家想保險買多張平sim 流量少啲都唔緊要 但要行docomo network 有無推介?
見4G icon 唔會有錯.....堅唔知
柴犬
咁唯有睇下聽朝會唔會突然無事
回覆非常快
我iPhone 難唔難set?最驚用唔到,以前試過去到用唔到有陰影 而家幾大都問識既人
d instruction 其實唔難搞, 佢跟sim 有寫
用咩電話?
http://simegg.city/
睇左樓主個blog既好難會中伏
samsung s9
呢張卡, 我開到第6個post 都無人出過speedtest. 有人買左試的話, 請貼speedtest.
日本 banana wifi egg 超值版 4G 無限
之前永安做sales $9 /day

係福岡廣島都幾快

3日用左9GB 都無鎖速 睇片好順 一個人噴12個鍾都有電

去之前仲驚驚地買多張sim , 可以留番下次
簡埋最近個sever
謝, 已落blog
終於尋日交收左SIM2FLY
會留DATA 的

我以前用過其他咭, D VPN PROFILE 果D 駛唔駛DEL呢?
以前試過唔DEL 會好慢/收唔到4G
其他APN profile 必須要delete
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞