[hehe]我屋企附近開左間7仔

1001 回覆
155 Like 53 Dislike
快 褲已除
(十四)
反應物濃度Cu + 4 HNO3要變成Cu(NO3)2 + 2 NO2↑ + 2 H2O...

【啲Chem數點解咁難架!!!!】我就黎發晒癲問呀駿。

十點化學堂完左之後,我實在有太多數唔識,走左去隔離房問呀駿,唔講唔知原來佢數學咁勁。

【哈...OK啦。】呀駿講。

【廢話,我又唔係智商130嘅人,唔公平啊。】

可能前面無交代,呀駿係一個所謂"資優生",係學校都算係數一數二嘅聰明人,只可惜佢身邊就總係差緊個人陪佢,無錯啦,就係女朋友。

【Keith,黎啦,你試下做呢題。】佢係我份NOTES圈左一題比我。

【哇..."易"到呢..】我對住呀駿傻笑。

其實講真,呢排我上堂都特別空虛,成個腦都剩係得返同Charlie生活嘅點滴。尤其係今朝泳池發生嘅事,搞到我極度想揣測Charlie嘅內心,佢到底諗緊咩?佢到底係點睇我?到底佢...會唔會接受我..?

【佢究竟點諗架.....】

【Keith你係到吟吟尋尋啲咩...?】呀駿好奇問。

【ER....哈...無野啊,黎啦做數。】

就係咁,我做左兩個鐘終於聽得明呀駿講乜,做晒啲功課。記得頭先李婉婷講過,今晚Kenny請我地去食放題(明明就係條女想食),哈,估唔到Kenny都係有錢仔黎。

【我打比Charlie睇下佢去唔去先。】

Charlie上完十點堂之後,就趕左去返工了。

【好,快啲打比佢喇,如果唔係一陣好難BOOK位,我出去圖書館還返本書先。】講說呀駿就離開了左房間,剩低我同kenny兩個人。

【好。】

於是我就拎起部電話,9452....

【喂Charlie,我係Keith啊。】

【Keith仔,我係Cahrlie啊,你搵我做咩事啊?。】Charlie不忘搞笑。

【中午一唔一齊食飯啊?Kenny師兄話請食飯呀。】我期待咁問。

【咁好啊?不過可惜喇,我今晚要返夜啊,可能要好晏先返到黎,你地幾個食得開心啲啦。】電話另一頭答。

【好...咁我都係…唔…阻你喇,再約喇。】

合上手機,一陣失落感襲上心頭。我真係唔知點樣解讀我此時此刻嘅心情,點解係我最想見佢嘅時候偏偏就見唔到佢?返工係咪真係重要過我?定係根本我係佢心目中一啲位置都無呢?我知自己一直都改唔到成日亂諗野嘅壞習慣,但我真係好想得到你。不過,現實一向都係殘酷,往往你最想要嘅野,上天一定唔會比你得到,就算…就算你幾努力都好。思念嘅感覺越來越強烈,強烈到壓得我好重,重到我幾乎無法呼吸。

鐘意左一個唔應該鐘意嘅人,真係好難…好難…

【Keith仔,做咩啊?Charlie佢唔黎啊?】kenny摸一摸我個頭,對住我講。

【Kenny師兄...】不知不覺我啲眼淚就流左落黎。

【乖啦,師兄知道你受左好多苦。】Kenny用手抹一抹我啲眼淚。

我無再講野,只係我一直都覺得Kenny成日都對住我講埋啲奇怪說話,佢…一定知道左好多野。

【Keith,你知唔知你同兩年前嘅Charlie真係好似樣。】Kenny望住我講。
推推推
幾時有甜?
更得快啲啦 等死我啦
留名
我又推
支持gay故加甜唔該。
但少少意見,標點符號運用可以注意下
華語圈邊有人用 【】當引號嫁
重有逗號全半形同省略號
支持gay故加甜唔該。
重有逗號全半形同省略號

【】成篇用都用緊,而家轉會唔會好怪
標點我會注意下,Thanks巴打
支持gay故加甜唔該。
重有逗號全半形同省略號

其實係腐絲
你用開就繼續用啦 ,其實都唔非常影響閱讀但我覺得寫故始終文字做媒介,運用文字點都要注意多少少
建議以後開故可以留意番
支持gay故加甜唔該。
重有逗號全半形同省略號

其實係腐絲
你用開就繼續用啦 ,其實都唔非常影響閱讀但我覺得寫故始終文字做媒介,運用文字點都要注意多少少
建議以後開故可以留意番

腐絲失覺晒
因為有時係手機寫文,有時電腦寫文。
亂左都唔知
咁耐都仲未出
出未?
加速加速
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞