[hehe]我屋企附近開左間7仔

1001 回覆
155 Like 53 Dislike
夠鐘出文啦
我要文呀
幾時先有?
Live左
睇黎伯母黎緊新年要封好撚多利事比我地
夠鐘死心了 無文
文呢
救命.....仲未有文睇
返嚟出文啦
文呀
文呀
文呢
係咪想比人爆菊花
究竟仲要等幾耐
爛尾?
(二十)
自從果日起,我就真係再無見過佢...

佢唔係消失左,亦唔係請假。所謂嘅「無見」係指我地再無任何交流,即使偶爾係學校撞到佢,我地都有意無意咁避開對方,形同陌路。

而佢亦再無返過宿舍,每日嘅晚上,只係剩返我自己一個面對住四幅牆。

你話,咁樣嘅生活,仲有意思咩?

每次當我好好好掛住佢嘅時候,我都會有方法見到佢。無錯,就係每次Charlie返工嘅日子我都會用接近一個鐘嘅時間偷偷地返去望佢。

但係,我每次見到嘅,都係佢同隔離同事有講有笑。而呢位同事,我係識得嘅。

佢叫林浩軒,係我同班同學。由唔知幾時開始,呢個人就開始搭上左Charlie,我幾乎每次去到7仔都會望到佢地一齊。甚至有時係學校,都會撞到佢地一齊行,久而久之,我就懷疑佢地到底係咩關係。

我承認我個心係好妒忌,好痛。

點解...你同我之間嘅距離好似愈黎愈遠。

遠到好似大家都再唔認識大家一樣,到底你諗緊咩?乜你唔係都鐘意我架咩?點解可以話變就變...點解...

一件事情未解決就已經再有千千萬萬個點解壓住我...

我地...好似未開始..就已經結束左,我唔甘心,我唔抵得...

我鐘意你...係唔會變

但係你呢?你仲係唔係鐘意我?

我諗,你都鐘意我嘅...

係咪?

但係,你同左我講一句,為我好。

Kenny係Whatsapp到講得啱…

我...無左你...真係會過得好咩?

呢句係我每日都會問自己嘅一個問題。

【望夠喇,又要夠鐘返去喇。】我同自己講。

都已經係春天時份,但天氣明顯仲未回暖…
又或者溫暖已經唔再屬於我……
(二十)
自從果日起,我就真係再無見過佢...

佢唔係消失左,亦唔係請假。所謂嘅「無見」係指我地再無任何交流,即使偶爾係學校撞到佢,我地都有意無意咁避開對方,形同陌路。

而佢亦再無返過宿舍,每日嘅晚上,只係剩返我自己一個面對住四幅牆。

你話,咁樣嘅生活,仲有意思咩?

每次當我好好好掛住佢嘅時候,我都會有方法見到佢。無錯,就係每次Charlie返工嘅日子我都會用接近一個鐘嘅時間偷偷地返去望佢。

但係,我每次見到嘅,都係佢同隔離同事有講有笑。而呢位同事,我係識得嘅。

佢叫林浩軒,係我同班同學。由唔知幾時開始,呢個人就開始搭上左Charlie,我幾乎每次去到7仔都會望到佢地一齊。甚至有時係學校,都會撞到佢地一齊行,久而久之,我就懷疑佢地到底係咩關係。

我承認我個心係好妒忌,好痛。

點解...你同我之間嘅距離好似愈黎愈遠。

遠到好似大家都再唔認識大家一樣,到底你諗緊咩?乜你唔係都鐘意我架咩?點解可以話變就變...點解...

一件事情未解決就已經再有千千萬萬個點解壓住我...

我地...好似未開始..就已經結束左,我唔甘心,我唔抵得...

我鐘意你...係唔會變

但係你呢?你仲係唔係鐘意我?

我諗,你都鐘意我嘅...

係咪?

但係,你同左我講一句,為我好。

Kenny係Whatsapp到講得啱…

我...無左你...真係會過得好咩?

呢句係我每日都會問自己嘅一個問題。

【望夠喇,又要夠鐘返去喇。】我同自己講。

都已經係春天時份,但天氣明顯仲未回暖…
又或者溫暖已經唔再屬於我……

得一篇文 快啲出文!
加速
劇情冇乜進展
D甜有排先有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞