[hehe]我屋企附近開左間7仔

1001 回覆
155 Like 53 Dislike
留名加甜

你個名
留名支持
pish
留名加甜

你個名

我男朋友
留名加甜

你個名

我男朋友

做咩搶我男朋友
btw 留明
重甜 thanks
文呢
開頭有啲唔明,又話屋企冇乜錢,老豆做生意。後面又話子承父業做律師?咁老豆係做生意定律師
樓主文呢
點知 兩個師兄都係食女喎
開頭有啲唔明,又話屋企冇乜錢,老豆做生意。後面又話子承父業做律師?咁老豆係做生意定律師

我都發現唔到呢個問題添,唯一合理解釋應該係爸爸係做律師相關工作,例如顧問咁樣。係律師行或者律師樓做野,接到單大生意,咁樣解釋接唔接受到?
係到要講聲對唔住先,岩岩睇番發現好多錯字,屌得細力啲唔該
重甜
仲未有?
更新未
快啲出啦 好想睇
(十)
我捽下隻眼再望,無錯啊,門牌的確寫住505號房,李錫瀚、劉智偉。但係當我返房果陣,就無發現Charlie嘅蹤跡。

【都夜晚9點幾架啦喎,唔知Charlie去左邊呢,況且Kenny都已經返左房,照計佢都應該唔會出街丫...】我一邊整理房間一邊自言自語。

【呼,搞店,總算乾乾淨淨。】我一邊擦汗一邊繼續同自己講野。我雖然稱唔上有潔癖,但絕對唔容許自己間房七角咁亂。

【好無聊啊,去睇下Kenny間房有咩好玩先,嘻...】

於是我就行左去隔離房,敲一敲門。

【師兄師兄~】過左幾秒Kenny就好快開左門。

【Keith仔,乜Charlie仲未返房咩?】Kenny問。

【係啊,間房得我一個,好無聊啊。】

【佢可能仲未收工啊,不如你入黎傾下計丫?】

【呀,係喎!我都唔記得左Charlie係7仔返工添。】

我真係大懵,連Charlie係7仔返工都唔記得左添。講開都幾奇怪,間7仔離學校都有一段距離,點解佢唔辭左份工專心讀書呢。

【無辦法啦,Charlie其實係單親家庭黎,多多少少都要打份工幫補下。】

【哇...師兄,你識讀心架?】我有啲唔好意思。

【哈,我睇人好準架,你趷起條尾就知你想點喇。】Kenny擺出一副淘氣樣。

【咁...】

【我知你要問乜,你係咪想知點解佢要揀份咁遠,人工又唔高嘅工?】

【...係啊...】我不得不佩服佢讀心嘅能力。

【其實好簡單姐,因為佢屋企係附近囉,你得閒可以去睇下啊。】

【哈..係咩...】我又開始傻笑。

【喂...細路...】Kenny突然用一種好奇怪嘅眼神稍左我一眼。

【師...師兄...做..做咩...?】我比Kenny突然一句細路嚇一嚇。

【我睇得出。】

【做..做咩?我有咩唔妥?】我開始緊張起黎。

【Keith,你知唔知咩叫珍惜?】佢問我。

【我.....】我滿腦疑問。

Kenny呼出一口氣。

【你遲啲就會明。】佢用手摸一摸我個頭。

正當我仲諗緊Kenny個問題果陣,浴室道門突然打開。

【喂Kenny仔,到你沖喇。】一位上身赤裸嘅男性對住Kenny講。

佢,叫陳駿奇。係設計系大三嘅同學,係同Kenny、Charlie同班,亦都係Kenny個室友。

【哦...好,你同啊駿傾下計喇,佢份人都好NICE架。】Kenny拎起佢啲衫,二話不說就行入浴室入面。

【HELLO,我係佢同班同學,你叫我呀駿得架啦。】

【HI,我係讀醫科嘅Keith,今年大二。】我微笑同佢握一握手。

係Kenny沖緊涼果陣,我竟然同呀駿傾得好開心,因為佢同Kenny一樣,都係啲好搞笑嘅人,成日搞爛GAG,呢啲大概就係所謂嘅"物以類聚"掛。

突然,個天落大雨。嘩啦嘩啦嘅雨聲瞬間充滿整個房間。

【奇怪,明明頭先仲係好好天,點會...】我略為奇怪。

【係囉,呢種天氣最黑人憎...】

唔知Charlie有無帶遮呢?萬一感冒咪大獲。我都唔知點解落雨嘅第一反應就係諗起佢。

【係喎,同你同房果個係咪Charlie啊?】呀駿問。

【係啊,佢真係好好人,成日都照顧我架。】

一提起佢,語調不知不覺輕快起黎。

【哦...係呀.....咁就太好喇。】

【做咩事啊?】我用奇怪嘅眼神望著呀駿。我而家剩係知,佢心情唔太好。

聽左呀駿講嘅心事,我先知原來佢鐘意果個師妹,就鐘意左高高大大嘅Charlie。我原本仲以為呀駿鐘意嘅係Charlie添,哈,我諗太多啦。

【點都好啦,佢都係個好人黎嘅,有人鐘意佢都好正常,係我唔夠人好。】呀駿無奈咁講。

【ER...唔好咁講啦,師兄你都係個好人,我相信你都好快遇到啱你嘅人。】我連忙安慰。

呢個時候浴室對門再次打開,出現嘅係一位著住背心,胸肌若隱若現嘅陽光男孩企係我地面前。

【唔,你地做乜眼甘甘望住我?】Kenny用奇怪嘅眼光望住我地。

【哇,啲人好大隻呀。】呀駿講。

【係架,Kenny師兄不知對自己個BODY幾滿意,年中都唔知殺死幾多少女。】我和應住呀駿。

【夠喇,你地兩個一唱一和算點先!】
我係第一次睇到Kenny咁怕羞,望到佢個樣其實都幾得意。

就係咁,我同佢地傾左好耐計,轉眼間已經凌晨12點喇,我諗Charlie都差唔多返黎喇,但係出面仲落緊好大雨。

【多謝你地啊,我今日傾得好開心。】我都夠鐘要返房。

【哈哈,得閒再黎傾計喇。】

【快啲去瞓啦,聽日唔好遲到喇。】呀駿講。

【知喇,掰掰。】

我一個人返到房間,一個人思考緊Kenny同我講嘅野。

【我睇得出。】
Kenny到底睇得出乜野...?
【你遲啲就會明。】

我到底會明咩野...?
Pish
加油
腐女留名
文呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞