[hehe]我屋企附近開左間7仔

1001 回覆
155 Like 53 Dislike
又話去左寫文。。。
點之

hi cc 哥
喂幾多日呀?!等到頸都長

每次出依個combo就好快有文
隔咁耐都無文睇 樓主要重甜補償番我

你個名係我喺個fb post 度作 勿相認
(二十六)

回程嘅途中,我同Kenny一直都無出聲...好沉靜...靜到我有啲驚。因為一直以黎Kenny比我嘅印象都係好開朗...又鐘意氹人開心...成日好似個大哥哥咁照顧我。

但係今次...我...竟然一啲安慰說話都講唔出...我真係好無用...少少野都幫唔到佢...

【Keith仔...我係咪好惡...?】一直默默靠住玻璃門嘅Kenny終於都打破沉默...

【你都係為左我先咁惡對佢...對唔住...】一諗到成件事都因我而起...心中嘅內疚感即刻湧上心頭...

【傻喇...唔關你事。】Kenny溫柔咁摸一摸我個頭...

【但係...】

【我認識嘅Charlie...係一個做事有承擔...肯負責任嘅人...】

【但係而家嘅佢...真係嬲到想一拳砌落佢到...】Kenny語氣開始有啲激動...

【Kenny...】我呢刻真係唔知再講咩好...只係希望佢地唔好因為我而搞到關係變差...

【咁係呀嘛...佢明明就鐘意你...佢都同我承認左架喇...機會又幫佢爭取埋...又無喇喇縮沙...】

【最嬲抽嘅係...果個乜鬼野林浩軒擺到明都想媾佢喇...咁都睇唔出...仲同佢痴到咁埋...激鬼氣...】我望到Kenny開始雙拳握得好緊...

【知喇...知你好嬲喇...連部電話都扔埋比人...】我連忙轉下話題抒緩下啲氣氛...唔想再激到佢...

【呀你個死仔仲好講...我而家幫邊個出頭呀?我部IPHONE7 PLUS唔係出左好耐架咋..】Kenny即刻另過黎...眼神帶點無奈咁望住我...

【哈哈..而家先識黎肉赤...返去問Charlie拎返囉。】

【哼...我唔想再理佢...】

【你同Charlie HEHE左咁耐...邊有咁易絕交啊...】頭先Kenny鬧Charlie果陣提到...佢地已經識左第十個年頭喇..

【你呷醋呀? Keith仔...】

我地兩個望住大家...

相視而笑...

晚上十二點...

我瞓係床...諗返起今日發生嘅事...

Kenny第一次打Charlie...

林浩軒死死咁望住我...

Charlie跪左係到...無出過聲...

Charlie...

你...係唔係好痛?

每次出依個combo就好快有文

咒語

又比你地講中左
(二十七)

踏入4月,考試嘅日子...暫時告一段落。

自從Charlie離開左呢間宿舍之後,我幾乎無晚瞓得好...今日亦唔例外。

「我要愛情不需要登對,不需得你允許。兄妹真有趣,不需要分居,忘記輩份再追~」

突然我手機響起,每次我都習慣等佢播完副歌先聽...因為真係好好聽...近排發生嘅事..令我漸漸將我同Charlie代入去首歌到...

咁啱...來電顯示係一個久違嘅名…「Charlie」。

我戰戰競競咁係床邊拎起部電話...

【喂...?】我個心突然跳得好快...

【Keith...】電話傳黎嘅係Charlie聽落十分無精神嘅聲音。

【Charlie...?你把做咩聽落咁無精神嘅?有無事啊你?】面對住自己心愛嘅人,就算之前發生過啲咩事...都即刻變得唔重要...

【你得唔得閒...我有事搵你...】Charlie無理到我問緊佢野,繼續自己講。

【得呀...我...都有好多野想同你講...】不知不覺我將自己部電話握到好實...

【我有諗過Whatsapp搵你...但係...我想比你知道...係我約你...而唔係...另一個人...】
聽到佢講呢句..我變得沉默...無出到聲...

【咁...我而家上宿舍搵你...等我...】Charlie無理到我回覆...就收左線...

卜卜...卜卜...卜卜...

係等待Charlie期間,我心臟都處於最充血狀態無停過...手心不斷出汗...究竟佢想同我講咩...?會唔會係要同我永別呢?唔會嘅唔會嘅...我信佢...我信我自己...我無愛錯到人...

一向鐘意胡思亂想嘅我...個腦突然閃出無限個一陣可能會發生嘅情景...死喇死喇...我而家要點做好?間房怕唔怕污糟呢...?唔係喇...都係換套衫先...

大約十分鐘...門外傳黎鎖匙聲...我諗..佢到喇。

【早晨...】Charlie一開門入黎...就帶住略為磁性嘅聲音同我講野。

眼前嘅佢...衣著係一貫咁好睇...就算佢只係簡簡單單著一件純色TEE...再配搭一副粗框眼鏡...都已經深深咁吸引住我...但係佢個樣憔悴左好多...好似成晚無瞓過教咁...我諗佢琴晚一定都唔好過...

【早晨...你...好耐都無返過黎宿舍...】我尷尷尬尬咁回應佢...

【係...對唔住...】

【我唔係咁嘅意思啊...我唔係要責怪你...】我呢刻好驚自己會講錯野...又激走佢...

【點都好喇...呢幾個月係我唔好...我係差你一句對唔住...】Charlie抿一抿嘴...

【我無事...但係...Kenny琴日真係好嬲...你洗唔洗..搵佢解釋?】我都好關心佢地兩個嘅關係...話晒都因我而起...

【嗯...我會...但係...我而家想同你講左先..】Charlie望住我...語氣依舊平淡。

【好...不如...坐低講好無...?】

於是我地兩個坐左係屬於自己嘅床上面...
我地真係好耐無試過獨處咁面對面傾計...
對上一次嘅印象...或者係我地啱啱相識搬入宿舍果陣...

Charlie坐低之後,深深呼左一口氣…

【其實...我由好早一開始已經對你有好感...大概係你以前成日黎幫襯我...仲有一次你唔小心撞到塊玻璃門...我就覺得呢個男仔好吸引到我...我都講唔出點解...直到我升去大三果陣...我係今年做左泳社社長...比我見番你...我果刻真係好開心...我覺得我地之間有一種緣份...就算我仲未知你叫咩名都好...所以我好想知你叫咩名...之後...我知你都會住宿舍...所以就拜托宿舍伯伯批准我調房...跟住我好記得果晚無啦啦落好大雨...當我放工之後返黎見到你...我唔覺得意外...反而係好期待快啲返黎見到你...你仲唔小心跣低左受傷...我覺得好心痛...因為我唔想見到我鐘意嘅人受到傷害。】

Charlie濕一濕嘴唇,繼續講。

【相處得耐,我發覺你都應該有啲鐘意我,但係畢竟大家都係男仔,我唔想破壞左我地嘅關係,所以我想睇定啲先,唔想表錯情。於是我就慢慢做多啲親密行為,就好似每日都幫你準備好早餐...同你係泳池打打鬧鬧。果陣我更加肯定自己真係鐘意左你,我同Kenny講左呢件事,佢係唯一知道我鐘意男仔。而佢都好支持我去同你表白。但係有次你唔小心睇到我手機...知道左我係鐘意男仔...我果陣唔識反應...我好怕你會反感,唔知點解發左你脾氣..走左去...我反省後都覺得自己做得唔啱。但同時我又諗,就算你都鐘意我,我係咪真係可以比到幸福你呢?而我自己係咪已經準備一段新戀情呢?】

【係咪...Chris? 你...仲未放得低佢 ?】聽到呢到...我眼淚已經係眼框到朗下朗下。

【係...所以我好想比一個月時間自己沉澱下...係咪真係可以再同男仔係埋一齊。之後...我識左林浩軒...我同佢
句野未完,待續

你個名係我喺個fb post 度作 勿相認

原來係你

出埋呢句先好無
(二十七)

自從Charlie離開左呢間宿舍之後,我幾乎無晚瞓得好...今日亦唔例外。

「我要愛情不需要登對,不需得你允許。兄妹真有趣,不需要分居,忘記輩份再追~」

突然我手機響起,每次我都習慣等佢播完副歌先聽...因為真係好好聽...近排發生嘅事..令我漸漸將我同Charlie代入去首歌到...

【Keith...】電話傳黎嘅係Charlie聽落十分無精神嘅聲音。

【Charlie...?你把做咩聽落咁無精神嘅?有無事啊你?】面對住自己心愛嘅人,就算之前發生過啲咩事...都即刻變得唔重要...

【你得唔得閒...我有事搵你...】Charlie無理到我問緊佢野,繼續自己講。

【得呀...我...都有好多野想同你講...】不知不覺我將自己部電話握到好實...

【我有諗過Whatsapp搵你...但係...我想比你知道...係我約你...而唔係...另一個人...】

【咁...我而家上宿舍搵你...等我...】Charlie無理到我回覆...就收左線...

係等待Charlie期間,我心臟都處於最充血狀態無停過...手心不斷出汗...究竟佢想同我講咩...?會唔會係要同我永別呢?唔會嘅唔會嘅...我信佢...我信我自己...我無愛錯到人...

一向鐘意胡思亂想嘅我...個腦突然閃出無限個一陣可能會發生嘅情景...死喇死喇...我而家要點做好?間房怕唔怕污糟呢...?唔係喇...都係換套衫先...

【早晨...】Charlie一開門入黎...就帶住略為磁性嘅聲音同我講野。

眼前嘅佢...衣著係一貫咁好睇...就算佢只係簡簡單單著一件純色TEE...再配搭一副粗框眼鏡...都已經深深咁吸引住我...但係佢個樣憔悴左好多...好似成晚無瞓過教咁...我諗佢琴晚一定都唔好過...

【早晨...你...好耐都無返過黎宿舍...】我尷尷尬尬咁回應佢...

【我唔係咁嘅意思啊...我唔係要責怪你...】我呢刻好驚自己會講錯野...又激走佢...

【點都好喇...呢幾個月係我唔好...我係差你一句對唔住...】Charlie抿一抿嘴...

【我無事...但係...Kenny琴日真係好嬲...你洗唔洗..搵佢解釋?】我都好關心佢地兩個嘅關係...話晒都因我而起...

【嗯...我會...但係...我而家想同你講左先..】Charlie望住我...語氣依舊平淡。

【其實...我由好早一開始已經對你有好感...大概係你以前成日黎幫襯我...仲有一次你唔小心撞到塊玻璃門...我就覺得呢個男仔好吸引到我...我都講唔出點解...直到我升去大三果陣...我係今年做左泳社社長...比我見番你...我果刻真係好開心...我覺得我地之間有一種緣份...就算我仲未知你叫咩名都好...所以我好想知你叫咩名...之後...我知你都會住宿舍...所以就拜托宿舍伯伯批准我調房...跟住我好記得果晚無啦啦落好大雨...當我放工之後返黎見到你...我唔覺得意外...反而係好期待快啲返黎見到你...你仲唔小心跣低左受傷...我覺得好心痛...因為我唔想見到我鐘意嘅人受到傷害。】

【相處得耐,我發覺你都應該有啲鐘意我,但係畢竟大家都係男仔,我唔想破壞左我地嘅關係,所以我想睇定啲先,唔想表錯情。於是我就慢慢做多啲親密行為,就好似每日都幫你準備好早餐...同你係泳池打打鬧鬧。果陣我更加肯定自己真係鐘意左你,我同Kenny講左呢件事,佢係唯一知道我鐘意男仔。而佢都好支持我去同你表白。但係有次你唔小心睇到我手機...知道左我係鐘意男仔...我果陣唔識反應...我好怕你會反感,唔知點解發左你脾氣..走左去...我反省後都覺得自己做得唔啱。但同時我又諗,就算你都鐘意我,我係咪真係可以比到幸福你呢?而我自己係咪已經準備一段新戀情呢?】

【係咪...Chris? 你...仲未放得低佢 ?】聽到呢到...我眼淚已經係眼框到朗下朗下。

【係...所以我好想比一個月時間自己沉澱下...係咪真係可以再同男仔係埋一齊。之後...我識左林浩軒...我同佢
幾時出呀句野
(二十七)

扑咗野
出埋呢句先好無

好快會出
咒語依然有效
出埋呢句先好無

好快會出

你未瞓?
出埋呢句先好無

好快會出

你未瞓?

九龍東出緊天水圍
出埋呢句先好無

好快會出

你未瞓?

九龍東出緊天水圍

咁幾時先出?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞