[hehe]我屋企附近開左間7仔

1001 回覆
155 Like 53 Dislike
jasper & chris 個結局好撚閪
但又好撚真實

點解個天要咁玩我地
一開始就係祢安排我地係gay
係祢安排我地相愈相愛
但係又係祢安排啲咁既冤枉路比我地
正一仆街黎

我都覺得好真實
Jasper離開Chris同Kris係一齊就幾好

係真愛既話邊有咁易抽離
仲要係一個由識性以黎就愛上既人

不過好老實講
個作者好似臨尾唔夠鐵石心腸
收筆收得有少少心軟

剖析一下Jasper心理:

一個人由有希望到失望
第一次比你拒絕我尚可以帶住悲痛撐落去
三年後奇蹟竟然降臨係我身上
我見返你!你仲同我表白同我一齊!
我盼望左二十年 終於都同到你起埋一齊
你就係我既一切 我願意連性命、尊嚴都放低咁去愛你 因爲我真係唔想再失去你 我怕承受唔起再一次失去你

但依個真係天堂?定係一個由妖魔幻化而成既大魔境?入面條路一步一步引領我去再一次既失望
我再無上一次既堅強 精神同情感都被抽乾既我變成行屍走肉

黎到依到其實都好合理

一個月後你又再次黎比希望我 今次你好堅定咁肯定你對我既愛 你比承諾我 亦好大膽咁公開我地既愛
我終於都守得雲開啦!
點知從來曇天再美從來只係一瞬
康妮有左你bb 直頭就係關上最後一道門
你今次直頭打左我落十八層地獄
我唔再失望 因為我已經絕望 世上再無希望

黎到依到其實Jasper仲點會返返去澳洲寫故 一個正常人點會承受得起依三起三落?仲要一次甘過一次 正常黎講Jasper只會好似張國榮咁走上絕路

可能係Jasper立場黎講,始終Chris都係最重要,就算康妮有左佢bb之後。

因為幾痛嘅野(三年無見果陣,同埋佢地嘈交激走jasper),jasper都已經承受過。
係佢眼中,已經再無東西重要得過Chris。所以即使一世都要呃呃氹氹,jasper永遠都放唔開佢。

唔得喇,講起劇情又想喊
一鍵留名
終於追曬
有happy ending
有冇興趣同我發展下?

利申 後生高大健碩hehe

留tg

DN487111

我add唔add得架?

屌你收皮啦

(得)
上面啲tg
[/quote]
你唔明白果種同一個人同一件事上希望到絕望既輪迴有幾痛苦[/quote]

係咪有故仔聽
仆街樓主 搞到我睇左chris and jasper 我喊到仆街
仆街樓主 搞到我睇左chris and jasper 我喊到仆街

之前重睇多次,睇到一半就唔敢再睇埋落去
樓主呢個故好能夠帶起換個時代嘅回憶

我都係追緊呢個故諗起jasper 同 chris
之後又重新去紙言追一次

對唔住囉
樓主可唔可以開個2 post黎吹水

夠1001先喇
不得不說jasper x chris 段古真係神級
文筆極細膩 果陣追live 睇到自己極傷感
樓主加油, 希望下一篇更好

我覺得我都ok架

係出文慢左少少咁多姐

我覺得我都ok架

係出文慢左少少咁多姐

如果你試下深入啲可能效果會更好

其實我都知有呢個問題,但我個篇文用開廣東話,你知抒情野架啦,無論人事物要用口語黎寫,深入極有限。
番外篇開始會轉下手法寫。
btw多謝你呢個長期擁躉
發覺棄故兩星期返嚟睇完佢係正過追live
發覺棄故兩星期返嚟睇完佢係正過追live

唔咁做點逼你地班cdrom留言

我覺得我都ok架

係出文慢左少少咁多姐

其實我都知有呢個問題,但我個篇文用開廣東話,你知抒情野架啦,無論人事物要用口語黎寫,深入極有限。

咁又係 用廣東話抒情從來都會好骨痺

你講得無錯
我真係擁住你個躉黎屌

我1黎

其實我唔係gay

我覺得我都ok架

係出文慢左少少咁多姐

你講得無錯
我真係擁住你個躉黎屌

我1黎

其實我唔係gay

我係0.5不過我都唔係基

我覺得我都ok架

係出文慢左少少咁多姐

你講得無錯
我真係擁住你個躉黎屌

我1黎

其實我唔係gay

所以你唔會明白Jasper果種痛苦

鐘意一個人鐘意左十幾年
基於世俗眼光唔可以同佢表白
暗戀一個人十幾年有幾攰

你太入戲
樓主可唔可以開個2 post黎吹水

夠1001先喇

不如第2的post就係番外篇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞