[hehe]我屋企附近開左間7仔

1001 回覆
155 Like 53 Dislike
訓醒lu
跟住呢???
又撞車呀?韓劇呀?!
林浩軒心有不甘槍殺咗Charlie?
(二十九-完結篇)

【快啲喇你地,幾個大男人都搞咁耐!】李婉婷離遠呼喊緊我地。

【黎喇黎喇,做咩咁趕姐,係咪好掛住朕啊?】Kenny向住遠方嘅愛人揮手。

【唉,夠喇,好眼冤啊…】呀駿似乎略為不滿眼前呢對痴纏情侶,反一反白眼。

【洗乜急呀?訂左八點位,而家七點都未有…】我回應住李婉婷。

【係囉,洗乜急,有啲野如果係你嘅…無論相隔幾耐…佢都係屬於你嘅…】

眼前呢個男人露出招牌嘅陽光笑容,望住我講。

【喂喂,先生你講野咁玄嘅?】我右手拍拍旁邊嘅男人,左手就一直緊緊捉住佢嘅衣袖。

【哈哈,有咩?係咪我陣書卷味太重?】

呢個男人嘅性格由我一開始識佢到而家都係無變過,依然都係咁傻,咁吸引我。

【係囉Charlie,你講野好似有啲意思喎!係咪想同Keith仔表白多次?哈哈哈哈哈】Kenny諗起果日嘅情景,忍唔住想揶揄下Charlie…

【我仲好記得佢地兩個果陣眼淚同鼻涕一齊流落黎哈哈哈哈哈笑死我…】呀駿亦忍唔住大笑一餐…

【唉,唔好再講喇,我個表白大計比你地搞禍晒!】Charlie似乎心有不甘。

砰!
突然三個熟悉嘅身驅破門而入,跌左入黎…

【喂呀,好痛呀!叫左你地咪推我架喇!】李婉婷怪責係佢上面嘅Kenny…

【咩啊,明明係呀駿壓住我…】Kenny將矛頭指向呀駿…

【哇哇哇,你地兩個賣隊友,你地無份聽嘅?】呀駿即刻否認…

我望住眼前嘅佢地,目瞪口呆……

【你…你地…點解……會係到……】Charlie反應同我一樣…

【Er....】佢地三個異口同聲咁Er…

【我路過架咋………】李婉婷搶先解釋。

【…呢到…男宿黎架喎……】呀駿尷尷尬尬咁同佢講…

【我……黎拎返我部手機架!】Kenny無正面望我地,就好似一個做錯事嘅細路咁…

【既然係咁,Keith,我唔會再逃避架喇!】Charlie拖住我隻手起左身。

【各位,我宣佈,我同Keith………正式一齊左!】

簡單一句「一齊左」當中究竟包含左幾多嘅意思,幾多嘅承諾,幾多嘅愛。

『愛情最美好的,或許不是你們曾跨越多少生死。

而是可以當你們白頭時,仍能記得那年那月那日那刻的小事情。

因為到了將來,這些小事情或者能夠成為你人生中的一件大事。

也許,愛情本身

就是這麼簡單。』
痛定思痛

<<全文完>>
終於完 開心
首先我要多謝你地日日追我文,我都知我出文速度有幾慢。兩個幾月嘅時間終於都出完文喇!!有請小鳳姐!!
篇文嘅靈感來源係我好耐好耐以前睇過嘅一篇文同埋高登巴打—我們從未認識。睇完Chris同Jasper嘅故事令我好有動力去完成一篇happy ending嘅HeHe故。
跟住落黎我好想寫一篇番外傳
唔會太長,你地都唔洗等得咁辛苦。
另外我有少少強逼症,之前太多錯字想改番
所以開左個Facebook,諗住寫番個完整無錯字版

https://www.facebook.com/%E7%97%9B%E5%AE%9A%E6%80%9D%E7%97%9B-1330286050354364/?skip_nax_wizard=true

如果入唔到嘅就search痛定思痛就有架喇

再一次多謝睇晒同埋追我故同成日屌尻我嘅巴打
加甜please
砰 一聲
Charlie的胸口感到一陣刺痛,並流出鮮紅的液體。
砰 第二聲
Keith也與Charlie一樣 鮮紅液體亦從胸口流出。

不知何時,作者站在宿舍門口,並舉著一把麥格農手槍。
口中低聲唸著【你兩條仆街拖咁耐,搞到我被連登班大帝屌足成個post。受死啦!】

從此以後,作者終於把這故事寫完。
~終~
Happy ending
等睇外傳
錫啖先樓豬

走咗甜
但係都錫啖

加甜啦
錫啖先樓豬

走咗甜
但係都錫啖

始終都係覺得純愛故好睇啲

死淫蟲
首先我要多謝你地日日追我文,我都知我出文速度有幾慢。兩個幾月嘅時間終於都出完文喇!!有請小鳳姐!!
篇文嘅靈感來源係我好耐好耐以前睇過嘅一篇文同埋高登巴打—我們從未認識。睇完Chris同Jasper嘅故事令我好有動力去完成一篇happy ending嘅HeHe故。
跟住落黎我好想寫一篇番外傳
唔會太長,你地都唔洗等得咁辛苦。
另外我有少少強逼症,之前太多錯字想改番
所以開左個Facebook,諗住寫番個完整無錯字版

https://www.facebook.com/%E7%97%9B%E5%AE%9A%E6%80%9D%E7%97%9B-1330286050354364/?skip_nax_wizard=true

如果入唔到嘅就search痛定思痛就有架喇

再一次多謝睇晒同埋追我故同成日屌尻我嘅巴打

洗唔洗幫你菊花搽跌打酒

最好喇
Happy ending
等睇外傳

敬請期待

終於完 開心

多謝你睇完
唔該出番外加甜好嗎
作為對元老級讀者嘅回報
好啦好啦 多謝樓主寫完成個故

可以專心去你個post睇靚仔
期待番外
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞