[hehe]我屋企附近開左間7仔

1001 回覆
155 Like 53 Dislike
終於追曬
有happy ending
有冇興趣同我發展下?

利申 後生高大健碩hehe

留tg

DN487111

咩黎 有無得重溫下

https://www.shikoto.com/article/18760/%5BHEHE%5D%5BChris-x-Jasper%5D%E3%80%8A%E6%8F%9B%E5%80%8B%E6%99%82%E4%BB%A3%E5%9C%A8%E4%B8%80%E8%B5%B7%E3%80%8B.html

睇左成個下晝應該都睇左一大半
chris真係好賤
不過jasper真係好中意你 無計

其實佢唔係賤嘅…
始終佢一開頭真係唔係幾接受到同性呀嘛

康妮既阻礙下
令佢地兩個更難一齊

我代入左係jasper 到
Chris好似我個ex
我好q憎佢

點解呀?

都係咁,佢自己接受唔到自己係同性戀
但係又鐘意我
差唔多一直係咁噯昧左幾個月
之後佢頂唔順,覺得自己唔正常
就一路同個追緊佢既女仔flirt,一路講愛我
幾個月之後,我就退出左
佢想追返我 但係佢一日未接受到自己,我同佢都冇可能

咁都唔可以怪佢呀

chris真係好賤

其實佢唔係賤嘅…

康妮既阻礙下
令佢地兩個更難一齊

Chris好似我個ex
我好q憎佢

點解呀?

但係又鐘意我
幾個月之後,我就退出左

咁都唔可以怪佢呀

冇怪佢啦呢架
但係睇到chris咁對jasper 有D心痛姐
終於追曬
有冇興趣同我發展下?

留tg

DN487111

加左佢
佢真係好正

chris真係好賤

其實佢唔係賤嘅…

康妮既阻礙下
令佢地兩個更難一齊

Chris好似我個ex
我好q憎佢

點解呀?

但係又鐘意我
幾個月之後,我就退出左

咁都唔可以怪佢呀

冇怪佢啦呢架

睇埋落去先啦,好結局黎架
終於追曬
有冇興趣同我發展下?

留tg

kachhun
終於追曬
有冇興趣同我發展下?

留tg

DN487111

我add唔add得架?
岩岩睇完Chris jasper個故
心情好沉重 將自己代入落去其實係咪好on9
岩岩睇完Chris jasper個故
心情好沉重 將自己代入落去其實係咪好on9

我都代入左jasper到
喊到七彩

chris真係好賤

其實佢唔係賤嘅…

康妮既阻礙下
令佢地兩個更難一齊

Chris好似我個ex
我好q憎佢

點解呀?

但係又鐘意我
幾個月之後,我就退出左

咁都唔可以怪佢呀

冇怪佢啦呢架

個結局其實一啲都唔覺得好

chris真係好賤

其實佢唔係賤嘅…

康妮既阻礙下
令佢地兩個更難一齊

Chris好似我個ex
我好q憎佢

點解呀?

但係又鐘意我
幾個月之後,我就退出左

咁都唔可以怪佢呀

冇怪佢啦呢架

個結局其實一啲都唔覺得好

我覺得太幸福太順利嘅話反而會有啲離地

其實Chris係打從心底愛著Jasper
康妮先係第三者

我有時都諗,點解人唔可以同時愛上2個人

康妮先係第三者

比著你另一半攬住第二個你會點先

康妮先係第三者

依段直頭係回應

佢段故對於兩個男主角心路歷程刻劃得都幾深
作者應該都有返咁上下滄桑

樓主我諗你下次嘗試可以試下係依方面努力

我都覺
未受過傷係唔會明白呢D事
完得有啲 hea

不過多謝樓主冇爛尾
俾返個老母你
jasper & chris 個結局好撚閪
但又好撚真實

點解個天要咁玩我地
一開始就係祢安排我地係gay
係祢安排我地相愈相愛
但係又係祢安排啲咁既冤枉路比我地
正一仆街黎

我都覺得好真實
Jasper離開Chris同Kris係一齊就幾好
jasper & chris 個結局好撚閪
但又好撚真實

點解個天要咁玩我地
一開始就係祢安排我地係gay
係祢安排我地相愈相愛
但係又係祢安排啲咁既冤枉路比我地
正一仆街黎

我都覺得好真實
Jasper離開Chris同Kris係一齊就幾好

係真愛既話邊有咁易抽離
仲要係一個由識性以黎就愛上既人

不過好老實講
個作者好似臨尾唔夠鐵石心腸
收筆收得有少少心軟

剖析一下Jasper心理:

一個人由有希望到失望
第一次比你拒絕我尚可以帶住悲痛撐落去
三年後奇蹟竟然降臨係我身上
我見返你!你仲同我表白同我一齊!
我盼望左二十年 終於都同到你起埋一齊
你就係我既一切 我願意連性命、尊嚴都放低咁去愛你 因爲我真係唔想再失去你 我怕承受唔起再一次失去你

但依個真係天堂?定係一個由妖魔幻化而成既大魔境?入面條路一步一步引領我去再一次既失望
我再無上一次既堅強 精神同情感都被抽乾既我變成行屍走肉

黎到依到其實都好合理

一個月後你又再次黎比希望我 今次你好堅定咁肯定你對我既愛 你比承諾我 亦好大膽咁公開我地既愛
我終於都守得雲開啦!
點知從來曇天再美從來只係一瞬
康妮有左你bb 直頭就係關上最後一道門
你今次直頭打左我落十八層地獄
我唔再失望 因為我已經絕望 世上再無希望

黎到依到其實Jasper仲點會返返去澳洲寫故 一個正常人點會承受得起依三起三落?仲要一次甘過一次 正常黎講Jasper只會好似張國榮咁走上絕路

其實我覺得去到澳洲就完左佢就好好多
會有種漊美感
呢加個ending有d唔係幾真實
但個故overall真係好正

康妮先係第三者

依段直頭係回應

佢段故對於兩個男主角心路歷程刻劃得都幾深
作者應該都有返咁上下滄桑

樓主我諗你下次嘗試可以試下係依方面努力

佢好似同我一樣大
完得有啲 hea

不過多謝樓主冇爛尾
俾返個老母你

hea但又無爛尾

我當你讚我架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞