Fujifilm討論區(28)X-H1 即將開賣

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
差好遠喎

而家係我有但我唔想你地有

而家XT2有埋Internal F-Log

仲邊有人買XH1

不過有firmware update壽命長呢個係真
唔係喇
xt20都有份
touch mon 同 ibis 已經值返 la
就快1001
提返下個post 記得update Q&A
Q&A update

3. xt20同xe3有咩分別?
答:xt20: SLR design,上下雙向揭mon,有 D-pad,有Drive mode dial,T mode 最長 30秒,built-in flash

xe3: rangefinder design,fixed LCD screen,輕46g, AF joy stick,ISO可以較125/160,T mode 最長 15 分鐘,bluetooth connection

7. 影運動好唔好揀fuji?
X-T2 同最新出的X-H1都可以
建議落埋直倒 (vertical power booster grip)

8. 拍片有咩選擇?
答:X-H1,Fujifilm第一部有ibis (in-body image stabilization) 的旗艦機
https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=28VHgM_HdYY

如有出錯,煩請修正

Reminder: X-T20 firmware update 4月出
Press release: http://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/x/fujifilm_x_t20/features/page_07.html

最後一樣
下個post 應該係 Fujifilm討論區(30)
平幾千
要求係要低返d
原來官方由公佈4月頭出依家改左做4月出
如果fuji x mount有canon ef70200f4 咁又平又輕又畫質唔差又中長焦咁嘅鏡 就好了
55200當住係先
50-140都唔算貴

我忍痛買左
巴打真有米,50140貴又重
EF70200f4 水貨好似$3500左右,已經紅圈,canon鏡真心屈

上面講到55200都唔差,如果有埋恆定f4
枝55200 唔扭過100可以當恆定f4用既
不過我寧願佢出過真。恆定f4 焦距縮到140都無所謂
50140真係好嘢黎,每次用都會有驚喜
為手感同操作
打算放左手上部xt20 加幾千換 2手xt2 是否不智
得罪講句 直程on9
手感求其加個grip都得啦
追功能更新就話姐
新手第一部機, 尋日入左部XE3
好撚輕
留名學野
太好了 今晚返去即刻update
無知一問
如果從來未update過洗唔洗先上1.1
唔洗
直升就可以
agger

唔知佢操作係想講邊部份
xt20有touch function 校focus point
而xt2只有joystick
定係指其它area?
例如有得直倒上 boost mode 定係其它...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞