Fujifilm討論區(28)X-H1 即將開賣

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
買個grip好似好d
引象中係入番你default 既film situation (好似一定係第一個個)
再係裏面default番 auto iso 1
係, 我都有宜個問題, 求其禁一個制佢又回復正常, 希望黎緊firmware會fix
比千五咪整到架
睇書仔
賣行貨XT20 BODY,只係帶過去一次旅行影
極新無花崩,全套有盒有單
TELEGRAM: @fakefat
我以為得xpro2 個渣d 既evf 至會咁
乜xh1 都有?

利申, 用左年幾當無野繼續用
X-PRO2 用家都有呢個問題
有冇試過開高效mode?
未試, 但對我無咩影響, 只係見有人提起
開左高效能模式就唔會
幫你慳電
https://youtu.be/zdymlORYXUo

唔止拍片 XH1影相iso都有改善
見淘佬1900 蚊人仔
好想要eterna菲林
利申xt20 用家
難得廣東話channel
想問下XT20 定XE3好d?
爬過文兩部都有touch mon,
XT20 多左反mon,內閃,
XE3有小搖桿evf 方便揀對焦點,同對焦速度,準確率高d。

以上係咪正確?反mon 內閃呢d其實係咪唔太重要。另外好似話XT20內存不足其實有咩影響?

另外如果我會出10-24mm ,搭多支35F2好定50F2 好?
主要旅行用同影下人像。

唔該灑
T20 黎緊有update 理論上對焦同E3 一樣
個人覺得分別不大 環境因素影響更大
亦見過評測T20比E3準 有巴打話舊鏡1.4會對焦快左
T20內存不足 只係Fuji 放比Fuji rumors 既流料 目的係吸引人買E3
半人35
大頭50
多謝巴打, 照咁睇XT20 應該好d wor,之前d post 又話XE3 完勝
之前玩過其他廠d 半幅覺得50mm 其實有d 太近,35mm 好似實用d,但覺得如果有10-24 50mmF2 好似焦距會補得足d 心大心細
啱啱試過支18-55同xc16-50室內比較
好似16-50仲清啲
新手想問有冇m42-fx adaptor有冇邊款好啲
同埋邊度有得買
啱啱買左35.4
想問保護濾鏡係咪必須
如果係應該買邊隻?
BW
保護濾鏡係完全無需要既一塊垃圾膠片
唔只影響成像 更會帶黎flaring 偏色

不過個個sales都遊說你買
亦好多人都信 買鏡會一齊買埋
都係想呃你百幾蚊買塊膠片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞