Fujifilm討論區(28)X-H1 即將開賣

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
我試試先!thanks !
唔update仲喺度大叫話唔十卜你冇嘢啊嘛⋯⋯
ISO 800嘅話 好猛陽光個時唔會搞到成個畫面好光?
同埋多唔多noise?
ISO高左 你光圈 快門自己較返咪得

800完全可用 邊有NOISE
真係? 有u11+咁不了
Thanks 巴打
想問埋DR點解最多較到200 佢唔比較到400
同埋平時一入室內 800ISO都唔夠做勁暗

假如要影夜景 你會點較?
記憶
你要iso800 先可以dr400

夜景睇你手持定有腳架
有腳架可以慢快門低光圈同iso
我知錯啦比多次機會

想問長曝 入t快門 想自動係咪得30秒
b快門就一定要禁實 禁到想要既秒數先放手?
Thanks 巴打
另外有問題想問問咁多位高手
我影景多 會用小光圈f8-11 但問題就係光圈小嘅話個畫面會暗 咁要用ISO或快門平衡返 但較高ISO會搞到多noise 你地係用咩方法
同埋可唔可以分享下你地影景點set
you can do it in this way
but there is something called remote shutter release
先安全快門 再較iso
同埋留意每支鏡頭既最佳光圈係幾多
明白
得閒去買條快門線先
注意帶夠錢
Playback 出現 Read error 可以點搞
用緊xt20 + sandisk extreme pro
我都試過 唔知點解會咁 最後只能format
好似電話app已經可以remote?
而加有16-55 想買支廣角鏡 應該買1024 定等8-16 2.8 但果支應該定價過萬三?
即BACKUP

跟住換CARD READER

其實平時最好就用線過野
可以?
不過相機連左電話個畫面 好似唔郁得?
用電話控制
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞