Fujifilm討論區(28)X-H1 即將開賣

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
想上山影相 但自問平時真係好少會上山影 諗緊到底就咁租一兩日50-140黎玩 定係買55-200或好平咁買50-230
本身唔多上山影相 一年頂盡10次到 但最近交功課要影landscape 我想影張用支鏡zoom到好近棟ifc 之後有一d霧圍住ifc既相 但手上得支16.4同35.4 上盧吉道影根本做唔到個效果

有冇巴打買過長焦 可以比下意見
專登爲張相買鏡好不智 有冇朋友借機借鏡比你
機我本身有 但本身少fd玩影攝影 再加上佢地冇人有買長焦
50-140可以當人像鏡用
冇女 冇model 少影人像 平時街攝用35mm
租咪算,即日還好似唔洗錢
用緊 xt 10 用緊支18-55 kit鏡 諗住買多支廣角 諗緊買唁買10-24
諗住買XT20 18-55 kit set
請教吓巴打們,如果去四寶三陽買行貨保養方面係咪冇問題?因為我行Cam2見標價9299,同上面兩間都幾大分別。
唔影星 10-24
影星 samyang 12
好糾結
又想轉body
邊有咁貴 你WhatsApp 問吓現金價啦
如果佢係xt2個價位 我覺得值既
只係a73賣得太平
可調較Autofocus speed
睇哂啦
現有firmware 拍片時af 係Dr400%都慢慢地
Dr100 係好快同smooth
片就唔多貼啦
想請教個用緊x-t20既巴打
想問下你地多唔多用個遮光罩?其實反唔反裝到個罩?
皆因我反裝但點都扣唔實 定其實係有個"卡"位可以卡死佢?
有冇巴打講講長焦值唔值得買 如果唔係做攝影呢行 只係平時得閒去影下街 影下風景
因為唔夠wide ???
ultra wide鏡定焦係好難用
影星要大光圈 12F2明顯較大
邊支鏡先得架
1855 果個得呀
光圈唔夠既話 影星要扯高好多iso
我意思係如果同時有呢兩枝
枝s12只會影星先想攞出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞