Fujifilm討論區(28)X-H1 即將開賣

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
入邊講緊全新cmos 設計專利咋喎 唔係xtrans
依家係用iridient轉raw 之後再lightroom調

定係用官方個raw converter 再lightroom 好d?
唔撚係呀
官方個raw converter 好似係指轉落相機行film simulation
Xt20 用家表示 屌富士老母
機價平咁多仲想點?
老老竇竇我俾左錢買XH1啲功課又係XT2度出番黎真係有啲冇癮。
老老竇竇我俾左錢買XH1啲功又係XT2度出番黎真係有啲冇癮。
嘩....咁勁update
證明
1.富士有良心
2.之後XH1既更新可以更期待
老老竇竇我俾左錢買XH1啲功能又係XT2度出番黎真係有啲冇癮。

早買早享受
200m/s冇XT2份
H1大把更新啦
機入面個noise reduction個setting
到底係加係令個noise減得多d
定係減先係?
noise reduction on = 會幫你減 noise
影星就要 turn it off lor
我淨想要eterna film simulation
利申xt20
自己product打自己product
大忌

利申:有xt20同xh1
鬼叫你買20
當初俾多幾千攻頂就係為左唔洗今日好似你咁dom曬春
從來FUJIFILM做倒都會下放比中階機

好似XT1/XE2/XT10
FIRMWARE上差唔倒幾多

只係時間問題

用家係開心既
魚蛋論

他朝XH1有後繼 一樣會下放更新

最終都係用家得益
其實fuji一直都係咁樣玩更新
E3新出就唔更新T20 等人狗衝E3
直至E3賣左半年啦 T20又有更新囉
淨影raw lightroom後製既巴打們
平時evf取景既時候 點知raw實際出黎既顏色係點
佢最basic都係provia 但出到lightroom jpeg同raw隻色都差幾遠
PRO-2 又小咁幾樣野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞