Fujifilm討論區(28)X-H1 即將開賣

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
sorry我唔知你分唔到
係得大師先分到
用16既話 去旅行係咪可以長插唔洗換?
你唔影遠野既話係
等緊 x3
睇個人喜好架姐,以下係我自己覺得:

wide鏡好難影得靚,太多野入鏡,通常影1-2張就收工,所以長插首選都係等效28/35/50

但旅行最好帶支zoom啦
有冇人有睇fujirumors
話黎緊9月出xt3

係apsc同full frame 混合用 可換sensor
都可以同時用番現時apsc鏡
另外會出full frame 35mm f1.8, 70-200mm f2.8

如果係真 都幾大市場
有冇人有睇fujirumors
話黎緊9月出xt3

係apsc同full frame 混合用 可換sensor
都可以同時用番現時apsc鏡
另外會出full frame 35mm f1.8, 70-200mm f2.8

如果係真 都幾大市場

話會低過xt2個價,都唔知堅定流
四月一號出你都信
睇下個post幾月幾日出
新手加入富士
本身fuji rumors 都流流地
重要4月1號講埋d 戇尻野
屌 咁都有人信
用緊18-55 想入支S12黎緊去影景 有冇巴打知2手價去到邊算合理 上網見大概1700-2000左右
呢支咁平買一手算啦 二手都唔會平得出邊
想問啲鏡頭全新個陣係咪冇封口 /貼紙貼住架?咁咪好難知佢係唔係二手
係架 同埋支支都有塵送
屌 冇fd識相機野 自己買又好似去比人湯咁
換sensor
去百記 胸澤
俾人唔小心del咗條好重要嘅片,請問有無咩方法可以恢復到
上面有人討論35 1.4同2
考慮得1.4而唔係心無雜念直屌2的話
我就建議買.4

一來支鏡本身真心好好 3000幾蚊合理至極
二來買左f2 低光/要淺景深時一定會dum春點解唔買1.4 到時再換又徙多舊錢
三來1.4插xt2 xt20 xh1 focus已經快左好多
(我換xh1前用xt1 一樣咁用 從來未試過慢到接受唔到 除非你硬係要用來影d好撚快既野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞