Fujifilm討論區(28)X-H1 即將開賣

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
明明同一粒sensor
我都唔明點樣明顯進步左
做咩啫你.
數碼既野, 運算唔同左, 出唔同既野有咩出奇
是但啦

你冇能力買直接話好酸囉

我明解既
又真係抵你俾人係度俾人狂屌既
講緊iso表現又要扯去自身搵錢能力
一萬幾千都要質疑 有冇可笑左啲

btw blocked富士台貓SIR
耳聴為吹
眼見為真

證據呢?
咩一萬幾千, 咁睇得起佢. 佢連200蚊粒電都要曬命架

香港地做唔出名嘅攝影師可以搵得幾多係人都知

我知呢條友ig, 睇佢D生活真係 有錢?
留名睇IG
證咩據?
事實係就算同一粒sensor, 數據以唔同運計方式process, 都可以有唔同既表現
ISO 更加係睇運計表現

你信個個用家
日光白白影張相黎睇低光? 中肯?

講多兩句又串撚柒柒
多謝支持
證據2個字都要解釋 小學雞咩屌
最少你用X-T2同X-H1兩部機
同環境同setting同鏡 咁樣去影一張相黎比較
你講明顯iso好左 咁應該顯而易見到個分別

講返之前富士機 X-T1/X-E1/X-PRO1
分別3個時間出既分別3部機
建議你上網睇下佢地3部機既ISO表現係唔係一樣

講近期少少 你又睇唔睇得出X-T2同X-T20既ISO分別?
佢地既運計方式同表現又有冇分別呢大師?

如果懶得search既話 講多句
X-H1同X-T2既處理器都係X-Processor Pro
數據方式同表現真係會有大分別? 真係會明顯好左?
買左部新機唔通話差左咩, 一定係好左
我地買唔起架喇 咁貴
貧窮限制你嘅想像
師兄,上面有條廣東話30分鐘嘅片,入面比較左XT2同XH1同一setting同一環境,XT2係1600iso就已經同XH1差好遠
jpg

你係咪認真 仲要佢400度開始果D X-T2直頭係朦, 唔係noise
https://www.ephotozine.com/article/fujifilm-x-h1-expert-review-31955/verdict

Image quality is improved over the Fujifilm X-T2, with slightly better noise performance at high ISO speeds.

可能降噪算法有改進或者機身加大散熱好左令到熱噪少左都唔定
新body加強散熱,所以先拍到4k 片
CMOS又係越熱越多noise, 我都偏向相信h1會乾淨過t2
今日小弟入左XT20,投入富士懷抱
希望用枝18 55都影到好作品啦
換左支定焦又去左另一個層次
16.4 同 23.4用法有咩唔同?
買咗用下就知
想放支50-230 II
行貨有保

https://t.me/t007w
因為嚟緊9月會去一年歐洲旅行,諗緊18 55走天涯好唔好
用得太耐Canon,轉會有排學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞