Fujifilm討論區(28)X-H1 即將開賣

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
光圈用時方恨少
開到最大光圈 畫質會有影響
預鬆啲.4係好啲
新手用緊x-e3 請問巴打們如果平時影景多會點較e.g. 快門 光圈 暴光 同埋色彩 銳利度等等
同埋諗緊賣唔賣18-55好
又驚自己後悔
預左.4對焦好慢
成日鑽鑽鑽
新手留名同問
1S-1/200

f/4-f/16
唔識加ISO??

對唔到f/0.5有九用??
邊有貴成千啊 自己上price.com.hk睇下, 500蚊左右咋喎

同埋唔好信黑市影相佬果D山埃料, f2 f1.4個散景真係幾大分別, 對焦唔係真係差咁遠 (特別係你35.4收到f2)
咪on9啦, 會唔會係對唔到呀

你條撚樣對於d自己唔鍾意嘅野又唔理常識又極端, 正柒頭
巴打
想問一個問題
你安全快門係用幾多?
同埋想知如果影夜景 想佢清啲我會較低ISO 但好易手震 但較高會有noise 你地會用咩方法 求指教 感激
岩岩出左XT2,想問下有咩配件岩用
跟機送嗰粒代電,叉到盡先得一半多
大師批淮話對到就對到....
1/10 s- 6min..

懶帶腳就唔好影....

自己都唔好出街....

Liveview lag係咪因爲冇開高效能mode?
影影吓 liveview 既 fps 好似開咗每秒五張咁
係, 我都有宜個問題, 求其禁一個制佢又回復正常, 希望黎緊firmware會fix
X-PRO2 用家都有呢個問題

唔係問題,特登整出嚟㗎 。你唔禁制當你待機。慳電呀 想冇lag 開高效
你分撚到??

2定1.4 ?
請問有冇邊隻定時拍攝嘅快門線好用,又唔駛上網bid
apps
你係唔係夠膽講f1.4同f2 冇分別?

你自係大師喎, 一句9up推翻晒物理定律
富士造支鏡出嚟一定係唔想俾人對到焦啦
影死物冇野架

影人影狗.......唔快會對到
D 大師個個都咁撚有料 咁撚吋
我都係收皮先
可以啪去auto 用夜間手持mode
影人有冇開face detection呀 最近先開始用 發現中焦率奇高
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞