Fujifilm討論區(28)X-H1 即將開賣

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
Rumors有XT3料
傳有以下新野:

用Stacked Sensor
26mp
新Processor

https://www.fujirumors.com/breaking-fujifilm-x-t3-with-26-megapixel-stacked-sensor/
一定暗啦
其實有無機會出XPRO3?依家買XPRO2.又好似太舊

X-H1又太大部
有 但唔知幾時姐

PRO XT 一定有 XE下一代就難講
上星期先買左xpro2 ,鐘意就去馬啦
而家已經有35.4 18-55 S12f2
而家想放左支s12f2
係唔知應唔應該放埋支1855入10-24
定係留1855入16.4
利申xt10都驚夜晚1024吃力
新手是咪應該買住 xt-20跟1855kit 再等xt-3 xt-2都差唔多出左兩年 1855影人影景應該都okay吧?!
大師
完全新手入咗xt20 得返個曝光dial搞唔明
無論加減影出黎都冇分別,是咪某個位lock咗
求教求教
iso 光圈快門都手動, 就無得+- 曝光補償
原來如此 thx
而家已經有35.4 18-55 S12f2
而家想放左支s12f2
係唔知應唔應該放埋支1855入10-24
定係留1855入16.4
利申xt10都驚夜晚1024吃力

我都係xt10+ 1855 +35.4+ 50-230
我差支廣角啊,可唔可以講下點解放s12 f2,支鏡唔好用?
追左兩年post, 竟然到依家重有人討論35mm f1.4 定f2好

利申年幾前入左支2手f1.4
我好似認得你 高登PO都見過

如果出支係1.4 VER.2 有WR 就無敵
等左好耐佢一代鏡更新了
我都怕影人景深唔夠淺
睇相要背景好遠先淺
F/0.5夠唔夠?
新手是咪應該買住 xt-20跟1855kit 再等xt-3 xt-2都差唔多出左兩年 1855影人影景應該都okay吧?!
我都怕影人景深唔夠淺
睇相要背景好遠先淺

1855 去旅行影景萬能呀
新手唔識野
係睇sample相覺得同其他比起有差距姐
我都知一分錢 一分貨
有時間睇多D戲

景深說故事

小弟最近轉左會,依家用緊XH1 16-55
5月會去奧地利 諗住買支長焦
應該千幾蚊買支50-230 定 55-200 好
又怕番香港用唔著
價錢好似都差得遠 另外有無其他鏡推介
睇筆直做人,一步到位就50-140
如果呢兩支嘅話用Xh1 建議用返55-200,鏡頭解析度會高啲
小弟最近轉左會,依家用緊XH1 16-55
5月會去奧地利 諗住買支長焦
應該千幾蚊買支50-230 定 55-200 好
又怕番香港用唔著
價錢好似都差得遠 另外有無其他鏡推介
睇筆直做人,一步到位就50-140
如果呢兩支嘅話用Xh1 建議用返55-200,鏡頭解析度會高啲

50-230粗用一流,千鬆d夠哂平而質素可以接受
返到香港都會用到如果影花影雀,直係唔鍾意擺埋一邊都唔肉痛

呢幾張都係xt10 55-230直出

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞