[春天來了] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (13)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
Leggings?
請問係咩event? 2000連成衣都有問題。。。
g2000 啦2000$
chino 係褲款嚟,任何做西褲既洋服舖都應該做到?
認真G2000 一定屌打個D韓仔 同荷里活野
其實係我們太高要求定係坊間太冇要求 買條Levis 501都要幾百蚊點解可以成日有人問一千蚊邊度可以度身做褲? 2,3千買對Yeezy 就好抵狗衝點解可以問一千皮鞋推介?養隻牛都要錢la
所以祥X可以在中環咁多年都生意興隆,因為真的有市場需要嘛!
可能人地連 yeezy 都買唔起呢

利申 買唔起
睇好多因素喎
著既環境,點既次數,洗得有幾密,體型變化個d
一陣係祥X做完出黎又屌晒鬼話老套
不如買件成衣穿上身試到岩為止
呢位巴打,如果嚇親你唔好意思。我自己都係窮撚後生仔,所以我完全明白有時手頭錢得咁多,但又好想做好成件事個種感覺。但有時與其為左堅持“ 度身訂做”呢幾個字但又做到不倫不類,不如先由入門成衣開始。

另外我醒起銅鑼灣Hola ClassiX 好似有新春優惠,2788有一套西裝連恤衫,可能都啱你。
呢個價錢唔係suit supply咩
2000 suit supply可能都有難度
Suit supply minimum 我諗都 3k
完全新手
budget2k左右,有無咩皮鞋好推介
出街得閒襯下look用
如果你日日著 著黎做粗重野 相信不出一年乜野都爛
我自己就呢兩年先接觸 答唔到你著幾耐
但我老豆著既西裝(大約十套) 唔係咩靚野
都著到六至八年
咁呢幾千蚊除番開 唔係貴啦
自己行街見到靚,又襯到你想襯嘅look,又平過二千就買
多少少,berwick 1707

Casual Friday
可以望埋yanko
我講真的,如果懂得揀D好嘅料,正常打理,做得比較好的,通常正常著用,最少可以著到五年。
我有好多件衫都著咗八到十年。
褲是比較快殘的,所以有D人有做兩條褲嘅習慣。
當然你日日都着嗰套衫就蛇都死,有五圖五一玩,咁就可以玩好耐。不過夏天五套冬天五套夾埋就已經10套,所以治裝費都唔好話唔野少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞