[春天來了] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (13)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
佢有次尼左trunk show,好似15k一套
咁有冇邊間野係中環 又抵玩? budget 我諗唔超7000
如果designer brand,應該冇
我指訂
中環區我會揀Dream或者Prologue
正常大概比幾多budget 好
p 記其實整件safari jacket 大約咩價位到
7k左右到8k應該有,你可以inbox問問Jerry /牛巴
冇整過safari jacket
見到brooks brothers賣緊allen edmonds皮鞋230$ USD左右
請問有冇巴打有評價??

下面條LINK2月但而家仲係咁既價

https://dappered.com/2018/02/steal-alert-allen-edmonds-1st-quality-dress-shoes-at-brooks-brothers-for-223-50/
呢期AE QC好差下,人事變動多
Macneil 抵買
thomas mason
可以睇埋refinery
不過留意番有巴打指係垃圾 請自行判斷
Loafers正
咩係RB? 一時醒唔起
呢對係CJ嘅whiskey derby
係有錢仔間新西裝舖做bor呢個師傅
間鋪係有錢人開?
邊個係有錢仔
Derby suits,開咗幾個月,邊個開網上應該唔難搵
大學生想買套tailored suit番intern
Budget 7000 想買一件西裝褸 兩件衫 兩條西褲
考慮緊中環jantzen or TST Peter Lee
各位ching有無推介

利申:第一次買tailored suit 有無野要注意,成個流程是點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞