[春天來了] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (13)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
無知一問 以前舊登會貼
唔同價位嘅鋪頭 比新手睇下
點解宜家唔貼埋嘅
D數加左,鋪頭唔同左,無人Update,費事搞到資料錯
小心不要打翻,入面的液體點到皮革,D皮就玩完,我見過幾個愛馬仕手袋死係大笨象手,十幾萬就咁報銷了
直接打開鞋櫃開抽濕機會唔會易啲
Absolutely!
見到佢而家d作品
我自己唔會去囉
你想打咪打
追返po已經知咩事 thanks
unlined馬pat pat 既話大家會建議一開始前掌very snug fit 唔甩踭,定前掌snug fit但腳踝小小空位(唔夠一隻手指)
今日靜到呢
睇TSM同AoC建議都係試鞋係要將踭拍到heel cup尾,睇前面岩唔岩,踭的fitting用tongue pad / heel pad / insole 解決,佢地覺得成鞋,特別係van last,係好難就到所有heel shape
黎緊pre wedding
如果budget $4000 左右連馬甲有冇推介?
想返工有機會著返又唔好太formal
呢排係咁search fb彈好多間話bespoke 廣告
唔知點揀好

p.s 追左d post 比較少人講禮服 唔係做伸手黨
咁你都係suitsupply好
幾錢起出去訂好?
恤衫西褲加褸既話
正路都六七千起個效果先比較好,唔係話四五千個層唔得,而係手工上一定有取捨,例如half canvas、細節位、甚至fitting著眼位等。

由是一般三千suit,四千3pcs,真係成衣再改更實惠。
其實如果返工著要幾套3pcs? 兩套+恤衫?
Freshgrad預備要訂/買
想請教各位巴打,Thomas Mason係咪可以直接上去買裇衫料?
同埋除左TM料,各位仲有咩裇衫料推介?
首先你要五點前去到佢地 office
咁平日拎日假啦唯有
如果一般silver line大概幾錢一碼?
好似近兩百
星期六都開既
唔該哂 其實我係睇緊harvard
一樣啦
我著Harvard甩到飛起
Alumo
whiskey 定dark brown?
whiskey 好似個last 長d 大d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞