[春天來了] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (13)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
咩衫先
例如牛巴
咁我係手長同駝背架wo
咪係!
我攪團從來都無擔心過賣唔曬,而現實上亦只有唔夠賣。
團了最多的Fresco520都未至於制服,有D衫確實是每個男人衣櫃都應該要有,所以都唔使驚變了做制服。
係呀好難會變左制服咁誇既
除非你同其他人日日見到兼訂啲少係街見到既布囉
如果淨navy淨灰等等果啲staple野其實唔會有撞衫feel
新手粗粗地造左件half canvassed
見detail 幾唔錯 著上身好fit
開始入坑儲錢造full canvasses
原來係咁 我仲以為 style 黎

一路望張圖 對手好似越睇越長 變到劉備咁 仲以為cutting做成
邊間? 幾錢
無用啦!veg oil, 搶錢咩!
我就係諗緊 veg oil 我自己搵triglyceride搽上去唔得咩
我係諗緊搽完唔會「冼」到PK?
是咁的我真係有支…

唔會搽完即著既,要乾曬吸收左先,係會滑返少少咁啦
原來是咁 我會薯仔算 唔該曬兩位
咁你覺得搽完有無用先?
Button hole 整紅紅藍藍,撞晒色好柒
P記造jacket 送denim
但唔知造 suit 送唔送呢
Sole Guard最主要都係等皮底浸油,無咁易吸水同鹽,後者香港試唔到。

實際效果其實係整塊Waterlogged Sole出來,我都係用返係Alden Waterloc Sole,等女女無咁快摧殘個底
有冇巴係R記做過suit?因為佢而家VBC suit價同suit supply 差唔多,所以仲考慮緊揀邊一間
蛋爺你人面廣點同?

基本嘢當然無所謂,亦唔會愁賣唔哂。

但係如果HK Lounge嗰種,想做到好似London Lounge咁,起碼要多啲人交流、多啲選擇先。唔係特登開個forum,結果淨係搞基本嘢團購,其實都無乜意思
撞色真係好mk
唯一可取係個milanese叫唔錯,幾工整
問題係香港大部分人無乜想像力,莫講話有pattern既布,好多時淨色布都想像唔到做成一套衫之後係咩樣。
我無join,又無八,所以我唔知人地攪乜喎
呢樣都係,真心LL個Alden食水深,但他選的pattern同料都真的不錯。
但麻甩哥,有時想像同造成係可以有好大一段距離架。
我件藍色孖襟麻質外套呀!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞