[春天來了] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (13)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike

點睇呢對dr martens
中環,我揀Suit Access
平平地1千蚊左右出街襯牛都可以既(我唔知幾錢)
但就唔好著黎襯西褲番工

點睇呢對dr martens
平平地1千蚊左右出街襯牛都可以既(我唔知幾錢)
但就唔好著黎襯西褲番工

係個last問題?
條邊咁粗
個last 又圓又笨
後生仔返工都ok嘅,除非做律師啫
請問去得suitsupply買西裝多數都係訂造好d 好少人會買現貨?
suitaccess個價係咪近dreams 定平小小?
應該差不多
Suitspply應該買現貨多嘛
現貨再改
想請問有無人聽過/試過上環附近Germain Tailors 評價如何
我呢個中上環人都無見過,係邊度來㗎?
普慶坊果頭 今日經過見倒但無開
Unbranded free shipping
想請問有無人聽過/試過上環附近Germain Tailors 評價如何
我呢個中上環人都無見過,係邊度來㗎?

朴公球場上面條街,我都係經過見到
想問下香港除左MM之外
邊到有GAT買
嘩,咁偏僻,好少行過喎,太平山街就行得多D
以VBC 110s/120s作價錢比較
Refinery: $4980 half canvas
Suitino: $4690 (用上商credit card: $3998) half canvas
Bespoke: $3980 half canvas
Suit Access: $6320 full canvas + 米蘭眼
源興行: $3398 half canvas
Dream: 無問過價,FB好多一星評價,鬧唔專業,無下次
Suitino 同bespoke真係算罷啦
睇左FB D圖跟本同荷里活d cutting差唔多 用出名少少既布就好似好專業咁
我寧願去suit acess好過

R記造過Chino不過未拎
SA造過褲,整體睇過佢地既成品都對得住個價
Dream我自己就造過幾套,我就覺得係呢幾間入面最正路最好既Tailor

同埋上SF睇下,各位c hing對DB既評價都係非常正面,FB果d review?得啖笑啦
DB就算失手都好 點都唔會係唔專業掛
Suit access d相好正 都想試下
估唔到suitaccess 同r記差唔少
話時話db 鬧唔專業個comment 本身都幾弔詭
ibanker 喎
其實新手應該試做平果幾間
然後先慢慢加大budget試好果幾間
做西裝呢,學費係要交
一步到位會少好多樂趣
我諗係要睇返你返咩職位著乜野衫
唔通我一開始係small potato 搵wwchan 之類造咩
造一次都冇左一個月人工
到上左位先再造好d都未遲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞