[春天來了] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (13)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
睇嚟又要打蠟
我都打左
我都係太子果間訂 d 哥哥好nice
其實今次純粹係結婚想造件tuxedo shirt,造Tux果度話唔係冇造shirt,不過話時間耐,比個籍口自己去打大佬
平時番工都係造番正常價位夠喇
恭喜曬!
CHING做咗件點嘅tuxedo shirt? Pique front? detachable collar?

Bourbon
stitchdown shell 係幾靚既 不過又過1萬仲要搶
而家都係慣左著loafer boot 哩d 都係算
所以都係隔住個mon j吓算
本身諗住造pleat front,不過佢話如果唔係成日有機會用到,佢提議我揀番covered placket款平時都有機會可以著番

睇嚟又要打蠟+1
想請教巴打們 想入對Alden long Wing blucher 係咪都係去tassel ?
係,而家佢STOCK MODEL 個價已經貼近美國,無需要再去網購(除左D 特別MAKE UP款)
麻煩Alden 巴打解答
想問下roll neck/turtle neck jumper $1500左右有咩好選擇, 定係都係去番suitsupply最抵
唔該曬
好耐無追post, 身材又肥左
要買過啲恤衫,返工 budget 預600~1000,
有乜好介紹?
中央肥胖,rtw 定 bespoke 好d
減肥好d
我造開dream,house fabric 好似600左右
用tm好似1000左右
想造件one piece collar , dream 有無得造?
or 邊到有
啱啱先整爛咗兩件suitsupply roll neck
真係唔知,問番ricky哥好d
邊度有就要請教其他師兄
印象中 suitaccess 有
岩啊 衰在無恆心 日日坐office 太長時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞