有冇巴打有玩開銀器?Goros/鷲見/菊池/lone ones

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
小弟玩開fa,原因係
日本印第安銀器全部都差唔多價錢,我都係prefer買番啲易買到嘅品牌比較好

Goro's 問心係想買嘅,但係我次次去親淨係見到條龍我都唔想排
我係黎旅行,唔係黎排隊。真係攞唔到咁多時間來排

上網睇話上到去goros嗰啲,仲要睇個店員面色,睇下佢賣唔賣俾你,呢種咁嘅風氣我覺得唔應該支持。
所以我一次排隊都冇試過
來無巴打知邊度有較細粒的紅珠買?

eBay/淘
Trade beads其實唔係值錢野
小弟玩開fa,原因係
日本印第安銀器全部都差唔多價錢,我都係prefer買番啲易買到嘅品牌比較好

Goro's 問心係想買嘅,但係我次次去親淨係見到條龍我都唔想排

上網睇話上到去goros嗰啲,仲要睇個店員面色,睇下佢賣唔賣俾你,呢種咁嘅風氣我覺得唔應該支持。
所以我一次排隊都冇試過

Ken同鷲見都係one man band
每件貨都係佢兩條友親手造
對我黎講呢様係最值租既地方

Goro's就算啦
高橋叔人都死左,唔好話親手造,連掛名監修都冇可能
搞咁多野去買徙弟執既覆件,為乜喎
只可以玩Goro's既最好時機已經過左
小弟玩開fa,原因係

所以我一次排隊都冇試過

Goro's就算啦

無錯!不過依家鷲見越嚟越商業化,全部都淨係做全金先銀羽,金鷹果啲!我同佢訂咗隻雙頭鈪,等左差唔多半年都未有消息,問佢佢又叫我cancel order,都幾撚仆街
所以我都應該唔會再玩鷲見item
留名 好喜歡但未有錢買
個人鐘意chromehearts
純粹鐘意佢個款
但係好多款都好大舊 好難揀
目前唯止細款就收集曬 大款淨係買左粒星星
竟然無人講Tady&king 價錢最親民 o岩新手起步
有咩靚既銀手鐲牌子介紹
我預500~1000
唔洗名牌 靚就夠
小弟玩開fa,原因係

所以我一次排隊都冇試過

Goro's就算啦

無錯!不過依家鷲見越嚟越商業化,全部都淨係做全金先銀羽,金鷹果啲!我同佢訂咗隻雙頭鈪,等左差唔多半年都未有消息,問佢佢又叫我cancel order,都幾撚仆街
所以我都應該唔會再玩鷲見item

一條友整又要應付咁大量,係咁架喇
幾時都係個brand未紅之前開始玩就最好

不過鷲見同ken揀我中意ken多d
尤其係鷹,鷲見果隻太瘦

Ken而家產量都少左好多
早幾年仲可以喺代官山買到現貨

題外話,去過ken本店
見到大量蜂不二子figure同水野朝陽av
竟然無人講Tady&king 價錢最親民 o岩新手起步

同其他牌子比唔見得太平
有少少覺得係高橋徙弟個名吹大左

eBay/淘

有無link推介?唔想不停中伏
Hb 條先金後面冇紋,d金好似係貼上去
巴打們可否post下你地日常點襯架
係邊到買?
想入手 但唔太清楚有乜brand

香港:
take5 (First Arrows)
Vinavast (鷲見,Lone ones等)
Dress code (Legend,dear blossom等)

另外好多牌子可以上官網/authorised dealers訂

Goro's要靠自排,食炒就風險自負

Chrome hearts有專門店,超多蝗

Chrome hearts 真係太多蝗買
蝗蟲制服
Btw, thx 巴打

玩左5年 表示真係多得大陸人唔少 本身都無咩人識
Hb 條先金後面冇紋,d金好似係貼上去

原來係咁,應該係為左減輕成本
所以佢嘅先金比其他牌子平左一截,7.2cm先賣四萬幾yen
Between,毛我都係最鐘意吉原
係邊到買?

香港:
Dress code (Legend,dear blossom等)

另外好多牌子可以上官網/authorised dealers訂

蝗蟲制服
Btw, thx 巴打

玩唔係問題,Goro's門口都日日排住大把人玩
但係人地每個人都有心咁去襯返個look
蝗玩Chrome Hearts係完全唔夾個style
呢樣先難頂

eBay/淘

有無link推介?唔想不停中伏

我淘過一兩間都ok,會揀講明係古珠果d
同埋預左買一百粒最多得五十粒係啱用
一百幾十年前既野手工一定粗糙
太過標準嗰d就係新珠,冇乜味道
goros 玩左6年
鷲見就好多年前玩過 條下金比我格硬屈左做毛戒
依家唔知去左邊
係邊到買?

香港:

蝗蟲制服
Btw, thx 巴打

玩唔係問題,Goro's門口都日日排住大把人玩
但係人地每個人都有心咁去襯返個look
蝗玩Chrome Hearts係完全唔夾個style
呢樣先難頂

無錯 咩都放哂上身 Goro's皮繩+chrome hearts加埋一齊帶都見過 真係唔撚識襯就唔該唔好撚帶 真係想沖上去剪撚㫁哂佢
窮撚留名睇人曬命
窮撚留名睇人曬命

平有平玩貴有貴玩
有心襯嘅一千幾百都可以襯得好睇
goros 玩左6年
依家唔知去左邊

齋自排定買取店入?
goros 玩左6年
依家唔知去左邊

齋自排定買取店入?

有自排 有同人買
goros 玩左6年
依家唔知去左邊

齋自排定買取店入?

有自排 有同人買

自排有無咩要注意
下個月第一次去排
好鐘意吉原啲唐草
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞