特區護照終於有白俄羅斯免簽?

536 回覆
181 Like 13 Dislike
你睇番個 FLOOR PLAN

兩邊係隔開咗架...

我兩邊都有屎忽痕行過一次,兩邊盡頭都行晒。
放埋 Floor plan

另外係我之前影過既相

Check in counter 15同16中間的通道就係國內出發既入口。

呢度係 Terminal D 個國際出發入口。(通常飛香港都唔會呢度入,因為距離飛香港個 CHECK IN COUNTER 好遠,同埋去飛香港個 GATE 係一頭一尾。

係喎 睇返個閘口真係國際航線
咁就算國際線轉機去MSQ都應該要入境先得
所以就唔明點運作

香港俄航地勤就講明唔可以直掛行李,又要先入俄羅斯境,在SVO 機場出飛明思克登機證先可以再上機。
岩啦
咁至handsome
每步都係挑戰
其實如果計埋落俄羅斯免簽14天,最遲聽日就要飛走,
但我覺得有得傾 到時同佢,因俄已當左我離境

thx樓上ching, broading pass keep左

and btw 帶定頭盔先,已經揾左人問白俄領事館果面,應該今日有答案
其實我尋日好得意,check in就係d, 但登機就係e果面, 不過sure係100% 喺俄起飛係當國際航班
lm
你跟另外位巴打相會咗未?
相會左尋晚,但咁岩佢間hostel無晒位,我地分開左住,依位 巴打大大隻隻咁
香港細歐洲幾多千萬倍我都未去哂
你成個歐洲去哂
咁幾時互射?

屌 我依家都唔撚知點買機票好,黎緊去kiev, 買15 定16 飛走
15實最保險, 但又想賭下
緊係坐火車啦
之後點離開 kyiv??

我買咗 UIA , MSQ>>>KBP >>>WAW

應該到時會SEND 資料去同佢取消,唔知有無錢退。

張機票計埋匯價手續費,香港先收咗 590蚊港紙。

到時火車返華沙,留多3日,本來預五日走。
我五月去俄羅斯,白俄,驚直飛有問題

明斯克 -華沙 -莫斯科

專登加多個華沙,其實唔係太想去,機票又貴了成千
依家明斯克冰天雪地 條街無人,日照又短,有乜好睇
我咪又係咁

不過我係3月尾,復活節假期去

俄航

HKG>>>SVO>>>VNO (VILNIUS)

WAW>>>SVO>>>HKG

依家就諗定 VILNIUS 火車入 MINSK

走就由 Brest 去華沙

兩程火車大約都係港紙3百蚊。

仲要勁順路。
屌 我依家都唔撚知點買機票好,黎緊去kiev, 買15 定16 飛走
15實最保險, 但又想賭下
問你有無互射

你出兩次呢個post

係咪想答我兩次呀?

唔好買機票住,等我消息
過2日離埋境就知佢個玩法係點
貴唔貴同幾耐??
唔係咁想坐。我其實係西伯利亞一路坐火車過去,斷斷續續都坐左7,8日
見機票7 舊1粒鐘到
已經買了
之前已去過一次明斯克
KFC勁平又大件
好荒涼

烏克蘭更平更繁華,但白俄妹靚啲,不過烏妹更窮更熱情

基輔烏煙瘴氣,物慾橫流,但哈爾科夫ok
我個人更like東亞囡囡,但係鬼妹嚟講

白俄妹啲樣係世界級
烏克蘭妹又窮又想去外面,人又貪心又想乜都試,所以個心理狀態係世界級
順帶一提,梅愛偲就喺哈爾科夫

之前明思克住北京酒店,三星價錢,五星質素,好得

列寧廣場站有個地下商場,應該係明斯克最繁華了,其他地方勁少人

有個好大嘅市集賣生果,唔記得叫乜名,生果勁平,土產黑提世界級,值得一試。好似係6hkd一磅左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞