特區護照終於有白俄羅斯免簽?

536 回覆
181 Like 13 Dislike
btw 有冇香討個post條link
thx
你咁急先買五月貴唔貴呀?

我舊年六月買今年Easter

如果果陣買來回明思克就四千頭,不過唔敢搏無買,要兜其他國家,唔洗四千一。
你可以喺呢度問佢,佢都有答人嘢,我pm咗佢,佢未覆我,問都係問番關於香港飛同埋入境果啲嘢。

search到lufthansa有4000幾喎, 唔洗一定要搭aeroflot
要儲分

有冇人知咁搭得唔得?
睇落得
我想知莫斯科去明斯克得唔得多D
BNO呢?
正啊
香港出發唔得。

上年五月我係用BNO由基輔飛入明斯克。
好難講

師兄有咩打算?
可能打去俄航問
睇下2月13之後有冇勇士早過我去
你話自己係澳門護照打去問下

應該差唔多 CASE

否則就要等過咗2月13日先有得問。

BTW 香土果個人未有覆你POST
“If this does not answer your question or solve your problem, feel free to reply to this message or call us by the following toll free numbers:

Belarus – 8 820 001 107 92 (Russian, English, Chinese)

China (North) – 108 007 330 039 (Chinese)

China (South) – 108 003 300 034 (Chinese)”
打去白俄問應該好過打返大陸問 同埋我唔太識講普通話
香港係有俄航辦事處既

可以廣東話問

不過唔知識唔識答你。
其實飛白俄中轉俄羅斯
個操作係咪同飛愛爾蘭中轉英國咁
即係大家都係common travel zone
但係兩個國家互去係無stamp顯示入境
有無ching最後問左有答案??
小弟依家就喺莫斯科,最遲14號就要走( 特衰14天免簽到期)
而仲有6,7日時間先要返香港捱驢仔
諗住去烏克蘭,但主要都係要經明斯克轉機。
既然依家撞正免簽,就決定先去白俄玩幾日,再去烏幾日。
但依家russia 飛過去唔洗過visa,依個真係都r撚晒頭

本人唔介紹做先頭卒,到時真係入到境既話可以出個live比 大家睇下

之不過都想有明確d 既方向,有無ching有d頭緒
我仲未有答案呀
聽日開始免簽啦喎
但係機票都差唔多成千蚊 你唔怕蝕咁多錢咩
睇過 7舊水港紙

如果飛去烏克蘭 經白俄轉係咪都有依個煩腦
外國人(非俄或白俄人)應該唔可以經俄羅斯入白俄。你要申請transit visa先得。

睇第 7 點
http://belarusfeed.com/welcome-to-belarus-11-faqs-on-visa-free-entry/
呢個係講緊明斯克機場5日免簽 係白俄單方面開放
而家係香港同白俄互相免簽14日 所以唔知得唔得

我明天就要決定了
唔得。白俄政府唔承認香港特區護照可以14日免簽

睇link個頁面最下面:http://www.belarus.by/en/press-center/news/belarus-introduces-visa-free-travel-for-80-countries_i_0000052902.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞